Celebrity News

Leonardo Dikaprio: Ljubimac žena i kralj Holivuda slavi 43. rođendan

Leonardo Dikaprio: Ljubimac žena i kralj Holivuda slavi 43. rođendan

Ako za nekog glumca može da se kaže da je osvojio srca žena širom sveta, to je Leonardo Dikaprio...

Jedini problem je što nikako ne može da pronađe onu koja bi zarobila njegovo.

Doduše, da malo promeni kalup od 20-i-sitno-godišnjih manekenki, možda bi imao i više sreće.

Leo je rođen je 11. novebmra pre 43 godine, a pred manjim je i većim kamerama od svojih predpubertetskih dana. Tada je zavodio svoje vršnjakinje u televizijskim reklamama, sve dok ga nisu primetili lovci na talente.

Počeli su da ga angažuju u serijama poput "Rosane", ali karijeru mu je pokrenula uloga u obožavanom sitkomu Growing Pains. Nedugo nakon toga usledio je njegov prvi veliki film, "Šta muči Gilberta Grejpa", za kog je dobio svoju prvu nominaciju za Oskara za sporednu ulogu.

Ali film "Dnevnik košarkaša" u kojem je glumio tinejdžera ovisnika Džima Kerola, bio je dokaz da može da glumi i glavnu ulogu.

Usledili su filmovi "Romeo i Julia", "Titanik", "Čovek sa gvozdenom maskom" i mnogi drugi.

Oskara je dobio tek iz petog pokušaja, za film "Povratnik" 2015. godine o neverovatnoj snazi i sposobnosti čoveka za preživljavanjem.

Osim već spomenutog Gilberta Grejpa, bio je nominovan i za "Avijatičara", "Krvavi dijamant" i "Vuka sa Vol Strita".

Najviše voli da radi sa rediteljem Martinom Skorsezeom, kojem se posebno zahvalio u svom govoru prilikom preuzimanja svoje zlatne statue. Rekao je da ga je naučio mnogo stvari i da je na tome veoma zahvalan.

Poznat je i po tome što je njegova majka Irmelin uvek uz njega, ali iako ima na šta biti ponosna, priželjkuje i kojeg unučića od svog lepotana. Ali Di Kaprio se ne obazire na te molbe, jer ne želi da prekine svoj niz ljubovanja sa najlepšim devojkama na svetu.

A post shared by Europa 2 (@e2sk) on Nov 11, 2017 at 8:38am PST

Od dugogodišnjih veza s Bar Rafaeli i Žizel Bundšen, do kraćih avantura s Blejk Lajvli i, navodno, Rijanom, glumac nema želju da se skrasi.

A kako i bi?

Kraj silnih filmskih projekata, svoju je energiju usmerio na spas planete.

Dakle, ko bi mu zamerio?