Celebrity News

Jelena Dokić progovorila o zlostavljanju koje je godinama trpela od oca

Autor: | 12/11/2017

Jelena Dokić progovorila o zlostavljanju koje je godinama trpela od oca

Jelena Dokić je nekada bila četvrta teniserka WTA liste, a sada je prevremeni teniski penzioner, zbog čega je imala vremena da se posveti pisanju autobiografije pod nazivom "Unbreakable", gde je otkrila šokantne detalje zlostavljanja koje je trpela do strane oca Damira Dokića.

U trenutku kada je bila na vrhu svoje karijere, Jelena je otkrila da ju je otac tukao kaišem svaki put kada bi imala lošiji performans na treninzima i šutirao toliko jako da ju je često ostavljao punu modrica i krvavu.

Emotivna ispovest Jelene Dokić: Kako sam postala žena sa 120 kilograma

Neretko ju je dok je bila tinejdžerka nazivao stavičnim imenima prenosi Daily Telegraph.

Dokićeva je otkrila da je ipak najstrašnije batine doživela kada je 2000. godine izgubila u ranim mečevima na turniru u Kanadu.

- Imam užasno sećanje na to koje će mi zauvek ostati urezano... Na kraju sam se onesvestila. Krvnički me je pretukao - priznala je Jelena.

Damir je važio za jednog od najgorih očeva teniserki koji se često svađao sa sudijama i čak tri puta (od četiri) dobio zabranu prisustvovanja turnirima.

Izbačen je sa Vimbldona 2000. godine zato što je razbio telefon novinara, iz U.S. Opena zbog maltretiranja kelnera oko cene ručka, a 2001. godine je morao da napusti Australian Open jer je agresivno tvrdio da je meč bio "namešten" protiv njegove ćerke.

U zatvoru je proveo 15 meseci nakon što je 2009. godine pretio ambasadoru Australije u Srbije ručno granatom, piše mondo.rs.

Jelenina autobiografija trebalo bi da ugleda svetlost dana sutra.