Celebrity News

Toma Zdravković svoju najtužniju baladu posvetio je NJOJ - ženi koja mu je slomila srce, a onda iznenada preminula

Autor: | 20/11/2017

Toma Zdravković svoju najtužniju baladu posvetio je NJOJ - ženi koja mu je slomila srce, a onda iznenada preminula

Svaku svoju ljubav Toma Zdravković ispratio je uz pesmu, ali tajna njegove najveće ljubavi otišla je sa njim u grob. Tomina kuma Olivera Katarina otkrila je detalje njegovog ljubavnog života.

- Bio je savremeni trubadur. Njegova duša bila je satkana od ljubavi. Nosio je ljubav i prema grešniku i prema stradalniku i prema svakom biću na ovom svetu. Tražio je opravdanje, a ne osudu. U očima mu je bila toplina. I neviđena nežnost. I ljubav. Kad gleda, kao da natapa nežnošću i ljubavlju - ispričala je Olivera Katarina.

I zaista je bilo tako. Tomina najtužnija pesma "Buket belih ruža" otpevana je za Slavicu, devojku u koju je bio smrtno zaljubljen, a čiji se život ugasio dok još nije navršila ni 20 godina.

Sve je počelo dok je pevao u tuzlanskom hotelu "Bristol" kada je ugledao vitku plavušu Slavicu i odmah se zaljubio. U to vreme rešio je da ode u Beograd, gde je umesto popularnog kolege i prijatelja Dragana Tokovića zapevao u baru na Terazijama.

- Mojoj prvoj probi prisustvovali su fudbaleri Dragan Šekularac i Zoran Miladinović. Podsmevali su mi se. Utučen i iskompleksiran, nisam primetio da Slavica sedi sa Zoranom. Shvatio sam da nešto nije u redu tek kad sam im prišao. Pred celim društvom rekla je da mora da obiđe neke prijateljice. Šta sam mogao nego da se složim. Vratio sam se u pustu sobu hotela "Balkan", a ona se pojavila tek posle ponoći - kasnije je ispričao Zdravković.

Pošto je uspeo nekako da preboli plavu Slavicu, u njegovo srce ušla je crna Olgica, koju je Toma ubrzo zaprosio. Njihov brak, međutim, nije dugo potrajao.

- Toma je menjao kafane, ali i gradove, pa se zadesio i na Svetom Stefanu. Tamo ga je pobodila strašna vest, dobio je telegram u kojem je pisalo da je Slavica teško bolesna i da je na samrti. Kako je već imao zakazane nastupe, nije mogao da je vidi poslednji put. Pogođen njenom smrću, napisao je najdriljiviju pesmu u karijeri - ispričala je Olivera Katarina.