Celebrity News

Ona je najplaćenija pevačica na svetu: Bijonse je za samo godinu dana zaradila je milione

Ona je najplaćenija pevačica na svetu: Bijonse je za samo godinu dana zaradila je milione

Poslednje dve godine Tejlor Svift je bila prva na listi najviše plaćenih pevačica. Ove godine smenila ju je pop diva Bijonse, koja je za godinu dana zaradila 105 miliona dolara.

Američka pevačica Bijonse je prošle godine objavila dugo očekivani album Lemonade, nakon čega je usledila svetska turneja.

Iako je zbog trudnoće bila primorana da se posveti porodici i da odmara, muzičarka je u isto vreme sabirala velike uspehe. I upravo oni su je doveli do prvog mesta na listi najplaćenijih pevačica koju je objavio čuveni Forbs.

Prema tome, pevačica je od juna 2016. do juna ove godine zaradila ukupno 105 miliona dolara.

Odmah iza nje nalazi se Adel koja je održala svetsku turneju. Iako je nije odradila do kraja, ona je uspela da zaradi čak 60 miliona dolara.

A post shared by Adele (@adele) on Jun 29, 2017 at 9:04am PDT

Tejlor Svift koja je dve godine bila na prestižnom prvom mestu, sada je zauzela treće. Njena zarada se procenjuje na 44 miliona dolara, a očekuje se da će objavljivanjem novog albuma "Reputation"u narednoj godini zaraditi mnogo više.

Dama raskošnog glasa Selin Dion je ostvarila veliki poslovni uspeh ove godine. Zaradila je 42 miliona, što ju je kotiralo na četvrto mesto Forbsove liste. Odmah iza nje se nalazi Dženifer Lopez, sa 38 miliona dolara.

Na šestom mestu je Doli Parton, 71-godišnja pevačica koja je zaradila 37 miliona, a slede je Rijana (36 miliona), Britni Spirs (34 miliona) i Keti Peri (33 miliona).

Poslednje, odnosno deseto mesto zaizela je Barbara Strejsand sa 30 miliona dolara.