Celebrity News

Đurđina Radić o ulozi u seriji "Psi laju, vetar nosi": Bila sam van sebe kada mi je Radoš dao ulogu

Đurđina Radić o ulozi u seriji "Psi laju, vetar nosi": Bila sam van sebe kada mi je Radoš dao ulogu

Đurđina Radić, devojka koja je javnosti postala poznata kao vokal grupe "SevdahBABY", i to pod pseudonimom Đix, odlučila je da se posveti i glumačkoj karijeri.

Reditelj Radoš Bajić pružio joj je priliku da zaigra u seriji "Psi laju, vetar nosi", a ona je za "Alo!" ispričala kako je došlo do toga.

- Radoš Bajić i njegova ćerka Jelena bili su zainteresovani da me upoznaju. Našli smo se, pričali, a kada su mi posle nekoliko dana javili da sam dobila ulogu, bila sam poprilično van sebe. Znala sam koliko su njihovi projekti ozbiljni, a to je meni ipak prva ozbiljna uloga. Velika je čast što imaju toliko poverenje u mene i što su mi dali ovako bitan lik - kaže glumica.

Budući da je poznata po prelepom glasu, a igra ulogu netalentovane pevačice koja ne zna da ubode nijedan ton i krešti u svakoj epizodi, pitali smo je koliko joj je teško bilo da se nosi s tim.

A post shared by Đurđina Radić (@djixx_) on Nov 11, 2017 at 8:20am PST

-Iskrena da budem, morala sam da vežbam. Glumim devojku koja je, kao što ste imali prilike da vidite i čujete, vrlo netalentovana. Kod kuće sam vežbala da pevam falš, i to pesmu koju ona ponavlja kroz celu seriju. Morala sam da usavršim da zvuči užasno, ali da ipak ne zvuči nepodnošljivo i groteskno - iskrena je Đurđina.

Ipak, glumica ne želi da razdvaja pevanje i glumu i, kako kaže, oba predstavljaju njene velike ljubavi.

- Mnogo mi je teško da biram između dve karijere. Otkad znam za sebe, radim ono što osećam da je ispravno. Glumom sam i krenula da se bavim baš zato što je spoj scene, muzike, pokreta i ona može da objedini sve te stvari koje predstavljaju mene. Drago mi je da su Bajići to primetili - priča ona.

A post shared by Đurđina Radić (@djixx_) on Nov 23, 2017 at 2:52am PST

Đurđina ne krije da joj je pomoć starijih kolega i te kako pomogla.

- Izuzetno mi je značila podrška kolega. Izdvojila bih Marka Živića i Radoslava Milenkovića sa kojima sam imala puno scena. Toliko razumevanja i strpljenja su imali za jednog novajliju da ne mogu dovoljno da im se zahvalim. Tako velika uloga, a oni su ti koji su mi pomogli da budem svoja. Fenomenalni su i obožavam ih obojicu - ističe glumica, koja misli da lepota pomaže, ali i odmaže.

- One baš, baš lepe glumice imaju mnogo više problema da dobiju ulogu od onih koje imaju taj neki specifičan izgled. Specifičan izgled donosi te bolje, teže, karakterne uloge. Ne smatram da spadam u te prelepe i savršene glumice i verujem da je caka da ne budeš rob sopstvenog imidža, da budeš spreman na svestranost i koliko god da si lep, da pokažeš da je energija koju poseduješ jača od fizičkog izgleda - završava Đurđina za "Alo!".