Celebrity News

10 strogih pravila koja kraljevske dadilje nikada ne smeju da prekrše

Autor: | 27/11/2017

10 strogih pravila koja kraljevske dadilje nikada ne smeju da prekrše

Princ Džordž i princeza Šarlot uvek su u sigurnim rukama jer o njima 24 sata dnevno brinu najbolje dadilje. Postoje čak i posebne škole za kraljevske dadilje u kojima se uče stroga pravila ovog vrlo odgovornog posla.

A ovo je 10 najvažnijih pravila, kojih se kraljevske dadilje moraju pridržavati i izvršavati ih:

1. Mora znati zavezati pelenu na nekoliko načina. U kraljevskim porodicama nije običaj da se koriste jednokratne pelene zbog čega dadilja i pre nego što dobije posao mora da zna da veže pelenu na nekoliko različitih načina kako bi detetu u njima u svakom trenutku bilo udobno.

2. Dečju igraonicu mora održavati besprekorno urednom. Taj zadatak nije uvek jednostavan jer kada se dete zaigra, celi pod može biti prekriven igračkama. Ali, na dadilji je da nered konstantno posprema i da igraonica bude uredna.

3. Mora da zna kako da otera napadače. Sigurnost deteta je na prvom mestu, a uz to dadilja mora dete da štiti i od paparazza, kao i drugih mogućih pretnji zbog čega neke dadilje imaju i završen tečaj tae kwon doa kako bi bile spremne da oteraju moguće napadače.

4. Moraju brzo da voze. Kako bi bila u mogućnosti da pobegne znatiželjnim pogledima i ljudima koji ih stalno prate, dadilja mora biti i vrlo spretna za volanom, pa mora da zna brzo da vozi, a da pritom ne ugrozi sigurnost deteta.

5. Mora biti dobra plivačica. To naročito važi za kraljevske dadilje u Velikoj Britaniji koja je okružena vodom, a članovi kraljevske porodice vole da odu na odmor uz obalu. Zbog toga dadilja mora završiti tečaj spasavanja od utapanja.

6. Sme nositi minimalnu količinu make-upa. Polaznice koledža Norland koje se školuju za dadilje nose umerene i skromne smeđe uniforme i izbegavaju upadljivu šminku. Nakon diplome, uniformu nose samo u posebnim prilikama, a lice i dalje mora biti prirodno.

Marija Teresa Turion Borallo, dadilja malenog princa Džordža

7. Dozvoljeno je nositi samo diskretne modne dodatke. Kraljevska dadilja nikada ne nosi upadljivi, drečavi ili viseći nakit već samo suptilne minđuše i slične skromnije komade nakita.

8. Mora biti dovoljno jaka da upravlja kolicima teškim preko 30 kilograma. Kolica brenda Silver Cross najpopularnija su među pripadnicima kraljevske porodice, a njihova odlika je i da su prilično teška pa je za manevrisanje kolicima u kojima se voze male princeze i prinčevi potrebna spretnost i dobra veština manevrisanja.

9. Mora da pazi da se dete hrani zdravo. Naravno, kuvarice i kuvari zaduženi su za pripremanje svakog obroka, ali na dadilji je da pazi da dete te obroke i pojede i da mu usadi zdrave prehrambene navike.

10. Mora biti spremna da smiruje uplakano dete u bilo koje doba dana i noći. Dadilja je ta koja će se dići usred noći i otići da smiri uplakano dete, piše portal zadovoljna.hr.