Celebrity News

Jelica Sretenović - i njen privatni život je bio kao na filmu

Jelica Sretenović - i njen privatni život je bio kao na filmu

Godine profesionalnog iskustva su za njom, a nema sumnje da je Jelica Sretenović neko ko je svojim ulogama obeležio dobar deo jugoslovenske i srpske kinematografije. A i njen privatni život je bio kao na filmu. Skup lepih i manje lepih stvari koje su je zadesile. Bila je osoba koju je ceo Fakultet dramskih umetnosti znao dok je studirala, a na sredini pete decenije dogodila joj se i jedna tragedija.

Jelica je rođena 1954. godine. Detinjstvo je provela sa majkom, jer ih je njen otac napustio. Ima polubrata po ocu, ali je i taj mladić ostao bez njegove pažnje s obzirom na to da je, kako je i sama Jelica govorila, otac bio „veliki mangup sa Crvenog krsta“.

Veoma rano je odlučila da želi da bude glumica. Posle završene druge godine srednje škole upisuje Fakultet dramskih umetnosti i završava ga u roku, zbog čega je ostala upamćena na FDU.

Paralelno sa studijama, Jelica se udala sa 19 godina. Njen izabranik bio je Miloš Miša Sretenović, jedan od osnivača Univerzitetskog kliničkog centra. Ostaje trudna i rađa ćerku Anu, a dva meseca posle porođaja diplomira.

Nakon toga su počele da se ređaju uloge. Prva je bila u seriji „Žive veze“, posle toga uloga u filmovima „Tesna koža“, a najupečatljiviji je bio lik Koke iz serijala „Bolji život“ koja joj je dala regionalnu popularnost. Neki je i danas oslovljavaju tim imenom.

A post shared by @foto.nostalgija on May 10, 2017 at 4:13pm PDT

Jedanaest godina nakon rođenja ćerke Ane na svet je donela i ćerku Olju. Sve se činilo idealno, ali sa velikom tragedijom Jelica se susrela 1999. godine, kada je njen suprug preminuo zbog srčanih problema. Te godine im je bilo dve i po decenije braka. Jelica je sa 45 ostala udovica.

Iz teškog perioda izvukla se zahvaljujući glumi. Uloga u filmu „Zona Zamfirova“ vratila ju je na scenu, kao i lik koji je igrala u predstavi „Umrla je gospođa Majkl“. Radeći na novim projektima, Jelica je prebrodila nedaće na životnom putu.

Danas Jelica osvaja publiku novim ulogama, a njene ćerke su velike. Ima i unuka koji je već punoletan i zove se Miloš, po svom dedi. Njena ćerka sa porodicom živi u Švedskoj.

- Na žalost, ne radim dovoljno, a imam snage za više rada. Ali, situacija je svuda ista, u kulturi posebno paklena. Iako se danas slabo snima, srećna sam jer se uvek potrudim da radim dovoljno - izjavila je Jelica Sretenović za jedan magazin.

Uvek je naglašavala da joj je omiljena uloga ona na kojoj trenutno radi, jer se njoj posebno posveti. Sa popularnošću i slavom se nosi kao normalna osoba.

- Na sceni sam profesionalac, a u životu običan čovek. Doduše, imam susret sa onima koji me doživljavaju kao osobu koju rado vole da sretnu na ulici. I ja prihvatam te susrete. Nikoga ne odbijam, sa svima pričam. To doživljavam kao deo posla - istakla je Jelica Sretenović u intervjuu za „Politiku“.