Celebrity News

Ubedljivo vodi: Džej Zi ima čak osam nominacija za Gremi nagrade 2018.

Autor: | 29/11/2017

Ubedljivo vodi: Džej Zi ima čak osam nominacija za Gremi nagrade 2018.

Džej Zi  vodi u nominacijama za američke muzičke nagrade Grammy za 2018, s osam nominacija, a rep i R&B umetnici dominiraju u prve četiri kategorije, objavljeno je danas.

Džej Zi nominovan je, između ostalog, za najbolji album, najbolju pesmu i ploču godine.

Bruno Mars je takođe nominovan za ove tri vodeće kategorije, dok su Kendrik Lamar, koji ima sedam nominacija i Čajldiš Gambino takođe nalaze među nominovanim za te glavne nagrade.

Džej Zijev album "4:44" nominovan je za album godine zajedno sa albumom Bruna Marsa inspirisan R&B-ijem 1990-ih "24K Magic", Lamarovim rep albumom "DAMN", fank i soul projektom Gambina "Anwaken My Love" i hvaljenim pop albumom novozelandske pevačice srpskog i irskog porekla Lord (Lorde), "Melodrama".

Za numeru godine nominovani su Džej Ziejev "The Story of O.J", hit Bruna Marsa "24K Magic", Lamarov broj jedan hit "Humble", Gambinov "Redbone" koji je stigao do 12. mesta na listi Hot 11, i najveći ovogodišnji hit "Despacito" Luisa Fonsija, Dedija Jankija i Džastina Bibera. "Despacito" je nominovan takođe za pesmu godine, zajedno sa Marsovim hitom "That's What I Like", glavnom numerom sa Džej Zijevog albuma "4:44", numera repera Lodžika (Logic) o sprečavanju samoubistva "1-800-273-8255", i pesma "Issues" Džulije Majkls, koja je pisala hitove za Bibera, Selenu Gomez i druge pop zvezde.

Majkls je takođe nominovana za najboljeg mladog umetnika, u kategoriji gde takođe vode izvođači R&B-ija i repa. Njeni konkurenti su pevači SZA, Halid i Alesija Kara i reper Lil Uzi Vert. Ni jedna rok ili kantri numera nije nominovan u glavne četiri kategorije.