Celebrity News

Olga Danilović perfekcionista: I u tenisu i u školi hoću samo petice

Autor: | 11/12/2017

Olga Danilović perfekcionista: I u tenisu i u školi hoću samo petice

Kad ne juriša na titule po belom svetu, sedma juniorka sveta i najveća teniska nada Srbije Olga Danilović trudi se da završava sve obaveze u vezi sa školom koje, inače, muče njene vršnjake.

Naša mlada šampionka otkriva za Kurir da je perfekcionista u školi i na terenu, ali da će morati da više radi matematiku.

- Idem u treći razred vanredno, ali od sebe, kad je gradivo u pitanju, uvek tražim najviše i najbolje ocene. Ne trpim dvojke, trojke, čak ni četvorke, iako je, naravno, svaka ocena za đaka, pa se i to desi. Hoću samo petice i trudim se da bih ih zaslužila - priča Olga i otkriva koji su joj omiljeni pedmeti:

- Volim srpski jezik, istoriju, geografiju, čak i fiziku. Ali, otkriću vam - kod matematike mi pomalo škripi, definitivno. Moram na tom polju da pojačam rad.

Ćerka našeg proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića zadovoljna je teniskom godinom koja polako ostaje za njom.

Bravo, Olga! Ćerka Predraga Danilovića osvojila trofej na Vimbldonu (video)

- Ja sam zadovoljna! Imala sam peh da se u Australiji povredim, ali sam, s druge strane, bila prezadovoljna kako sam uspela da se izborim s tim neprijatnim osećajem i da se nakon svega opet vratim na teren sa istom željom za pobedama. U sledećoj godini želim da sam zdrava! A onda kad nemam problema, na svaki turnir odlazim da bih ga osvojila. Ne opterećujem sebe, jednostavno hoću da radim i napredujem, jer uživam u svemu što ima veze s tenisom - iskrena je mlada Olga, kojoj je očevo mišljenje i te kako važno u životu:

- Moj tata se pre 20 godina bavio košarkom, ja sam u tenisu. Mnogo ga volim i ponosna sam na sve što je uspeo da uradi. Pratiće me to da sam njegova ćerka, kao i pitanja vezana za njega ceo život i to ne mogu da izmenim.