Celebrity News

Jelena Janković: Rešila sam da odložim povratak na teren

Autor: | 11/12/2017

Jelena Janković: Rešila sam da odložim povratak na teren

Srpska teniserka Jelena Janković neće igrati na Australijan openu i ističe da je u dilemi da li da nastavi karijeru.

Sledećeg meseca navršiće se tačno deset godina otkad je postala najbolja teniserka na svetu plasmanom u polufinale Australijan opena i učešće na turniru u Melburnu trebalo je da predstavlja simbolični jubilej tog uspeha. Ipak...

- Rešila sam da odložim povratak na teren, mada nisam sigurna da ću još igrati. Operisala sam leđa u oktobru u Madridu, ali još idem na terapije. Zato smatram da je najbolje da sačekam još malo da vidim kako će se razvijati situacija i da li ću moći ponovo maksimalno da treniram - rekla je Džej Džej za Sportski žurnal.

Jankovićeva kaže da joj prijaju dani bez tenisa, ali i da ima zacrtan cilj.

- Primarno mi je da se potpuno oporavim. Za ovih 17 godina igranja na WTA turu nikad nisam imala ni dan pravog odmora i zato sada prvi put uživam. Zato i ne želim ni o čemu da razmišljam, niti da brinem, već da se potpuno odmorim. U srcu bih želela da nastavim karijeru, ali neću sada o tome da donosim odluku - zaključila je naša teniserka i podvukla da bi sigurno drugačije postupala u određenim situacijama da je znala kakvi je problemi očekuju u budućnosti:

- Kad bih mogla da vratim vreme, sigurno bih neke stvari radila drugačije. Poneta uspehom, nisam dovoljno pažnje poklanjala oporavku organizma. Nisam slušala signale tela i mislila sam da mogu sve. Bez obzira na sve, to je bilo sticanje iskustva.