Celebrity News

Venus Vilijams neće odgovarati za saobraćajnu nesreću, oslobođena je svih optužbi

Autor: | 21/12/2017

Venus Vilijams neće odgovarati za saobraćajnu nesreću, oslobođena je svih optužbi

Američka teniserska zvezda Venus Vilijams (37) neće krivično odgovarati za saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovala i u kojoj je poginula jedna osoba.

Venus je u junu 2016. godine učestvovala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna osoba izgubila život. Posle istrage koju je sprovela policija na Floridi zaključeno je da američka teniserka nije kriva za nesreću.

Prema pisanju američkih medija, Vilijams je oslobođena krivice i protiv nje neće biti nastavljen postupak.

Slavna teniserka je prvobitno optužena da prilikom ulaska u raskrnicu nije pogledala desno i tako je oduzela prednost vozilu kojim je upravljala 68-godišnja Linda Barson koja je zadobila nekoliko lakših povreda, dok je njen suprug Džeroum, koji je sedeo na mestu suvozača mestu, zadobio teške povrede glave i preminuo dve nedelje kasnije.

Međutim, policija je kasnije objavila da su otkriveni dokazi koji pokazuju da je Vilijams legalno ušla u raskrsnicu i da je automobil koji nije bio uključen u sudar prisilio američku teniserku da se zaustavi na raskrsnici. Promenio se semafor, a automobil u kojem je bio bračni par je prošao kroz zeleno i udario u njen automobil.

Istraga je utvrdila da ni Venus Vilijams ni Linda Barson nisu napravile prekršaj.

- Nepoznato tamno vozilo uticalo je na niz događaja koji su rezultirali da vozilo Linde Barson udari automobil Venus Vilijams - stoji u izveštaju.

Protiv Venus Vilijams tužbu je podigla i porodica Barson. U građanskoj tužbi Viliams je optužena zbog neoprezne vožnje kojom je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Advokati obe strane za sada nisu komentarisali vest o prekidu sudskog postupka protiv starije sestre još slavnije teniserke Serene Vilijams.