Celebrity News

Džiboni ispričao zbog čega večere sa Zdravkom Čolićem traju danima

Džiboni ispričao zbog čega večere sa Zdravkom Čolićem traju danima

Na novom albumu Zdravka Čolića "Ono malo sreće", koji je izašao 15. decemba prošle godine, našla se i pesma "Kuća puna naroda" koju je hrvatski pevač Zlatan Stipišić Džiboni napisao za njega.

Sada se Džiboni, u intervjuu za "Blic", dotakao svog odnosa sa Čolom i otkrio kakav je on zapravo.

- Prvo, Čola je vanserijski kvalitetna osoba. Ja to moram da objasnim. U mom detinjstvu sestra i ja smo spavali u istoj sobi, imali dva postera na zidu. Ja sam imao Brusa Lija, ona je imala Zdravka Čolića. Znači nije Čola bio na mom zidu, ali je bio u mojoj sobi. Posle kad sam ga upoznao, uvek sam ga gledao kroz te oči - ispričao je Džiboni i istakao da je Zdravko Čolić "jedan sjajan čovek, poslednji primerak izumrle vrste, onih ljudi što kad ih vidiš, oni srce izvade na sto".

- On mi je strašno ugodno društvo. Te večere i ručkovi s Čolom, to traje danima. Stalno se jede, on je stalno zabrinut da meni nešto ne nedostaje, stalno nešto donosi, nikad kraja tome.

Ja sam njega posmatrao i ne mogu reći da sam autor te ("Kuća puna naroda") pesme, ja sam zapisao šta bi on, da piše. Slično iskustvo kao što sam nekada, pre 100 godina, imao s Dinom Dvornikom. Dvornik je imao svoj život i ja sam njemu kao posmatrač napisao pesme koje bi on, da piše, napisao. To nisu moje pesme. Manje sam autor, a više putopisac - rekao je Stipišić za "Blic".