Celebrity News

Kusturica: Ovi što kritikuju seriju "Nemanjiće" uživaju u sapunicama

Kusturica: Ovi što kritikuju seriju "Nemanjiće" uživaju u sapunicama

Poslednjeg dana prošle godine emitovana je prva epizoda serije "Nemanjići- rađanje kraljevine" na programu RTS-a, a nakon toga postala je glavna tema iz oblasti televizije.

Dok se jednima ova epizoda svidela, drugi su uputili niz kritika na račun pomenutog ostvarenja.

Reditelj serije “Nemanjići – rađanje kraljevine” o kritikama koje su pristigle na račun ekranizacije priče o srpskim kraljevima

Sada je reditelj Emir Kusturica otkrio šta misli o komentarima na seriju koja je Srbiju digla na noge.

- Ova hajka na autore televizijske serije "Nemanjići" mi više liči na linč, nego na dobronamernu kritiku - rekao je za "Scenu" naš proslavljeni reditelj i napomenuo da ne gleda televiziju i da nije video pilot epizodu "Nemanjići".

Kusturica je istakao da ta serija ne može biti loša koliko o njoj loše pričaju ljudi "kroz čije oči prolaze najgore sapunice sveta".

- Priča o Nemanjićima je sveta priča. Shodno tome svaki čovek mora da vodi računa kako se ponaša u svetoj priči. Uputio bih sve koji kritikuju "Nemanjiće" na to đubre od sapunica koje gledaju čitavog života. Oni prestaju da razgovaraju kada krenu zapleti u tim sapunicama - kazao je Kusturica i dodao:

- Kritike često bivaju lični izraz besa, a vrlo retko uravnoteženje estetskog stava ili ideje o čemu se radi - zaključio je Kusturica.