Celebrity News

Piknik na Ušću: Beogradska filharmonija na otvorenom zajedno sa Gabrijelom Felcom i Zubinom Mehtom

Piknik na Ušću: Beogradska filharmonija na otvorenom zajedno sa Gabrijelom Felcom i Zubinom Mehtom

Beogradska filharmonija priređuje besplatan koncert na otvorenom zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i Zubinom Mehtom kao specijalnim gostom, 25. juna 2017. godine, u 20 časova.

Na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova dvorana Filharmonije, u novobeogradskom bloku 13, na lokaciji između Ušća i Palate Srbija, Beogradsku filharmoniju će moći da čuje više desetina hiljada ljudi na najvećem koncertu klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije.

Legendarni Mehta nastupa na kraju ovog koncertnog spektakla dirigujući Finale Pete Betovenove simfonije, nakon što će orkestar sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvesti program koji je publika je sama odabrala.

Čak 17 397 ljubitelja muzike se odazvalo pozivu Beogradske filharmonije da glasa za omiljene kompozicije od kojih je sastavlјen koncertni program te večeri. Prikupljeno je više od 5,8 miliona glasova na listi od 25 kompozicija koju je Filharmonija ponudila publici.

Beogradska filharmonija poziva publiku iz svih krajeva zemlje i regiona na veliki koncertni piknik tokom koga će uživati u najlepšim numerama klasične muzike. Kapije se otvaraju od 17 časova, a koncert počinje u 20 časova.

Izvor: story.rs
Foto: ATA images/ promo

Komentari (0)

Loading