Celebrity News

Nakon brojnih kritika: "Nemanjići" idu ponovo u montažu

Autor: | 16/01/2018

Nakon brojnih kritika: "Nemanjići" idu ponovo u montažu

Nezvanično, "Nemanjići” će se zbog sve većeg broja negativnih komentara, ali i zahteva Programskog saveta RTS da se serija stopira dok ne odgledaju prvih pet epizoda, vratiti u montažu, piše Blic.

Kako su se primedbe odnosile na režiju, ali i na scenario i glumu, snimljenih 15 epizoda serije će pre nastavka emitovanja, koje je inače najavljeno za februar, pretrpeti izvesne izmene - određene scene će se skratiti, kao i pojedini dijalozi.

Ova saznanja indirektno je potvrdio i sam direktor RTS Dragan Bujošević, koji je u intervjuu za nedeljni broj Večernjih novosti kazao da “možda postoji višak nekih scena”.

- Smatram da je posao dobro urađen, a u montaži koja još nije gotova možete da skratite određene delove i napravite malo veću dramu - kazao je Bujošević, i tako ukazao da će u narednim nedeljama montažeri koji rade na “Nemanjićima” imati pune ruke posla.

Urednik kulturno-umetničkog programa RTS Nebojša Bradić, ukazao je na to da će “serija biti završena i emitovana prema planu RTS”, ali nije demantovao saznanja o prepakivanju.

- Serija još nije završena. Pilot-epizoda je pilot i emitovana je u godini kada je obeleženo 800 godina od kraljevskog krunisanja. Važno je što je izazvala pozornost javnosti - kazao je Bradić.

Međutim, pozornost javnosti mahom su izazvali negativni komentari, a paljba po seriji čija je prva epizoda emitovana u novogodišnjoj noći na virtuelnom frontu - Tviteru, gde je sve i počelo, i dalje ne jenjava. Tviterašima se u svemu tome pridružila i stručna javnost, te je za vikend Programski savet RTS uputio menadžmentu i uredničkom kolegijumu ove medijske kuće da se emitovanje serije prekine dok članovi Saveta ne odgledaju barem pet epizoda, odnosno polovinu prve sezone.

- Očekujemo da će Upravni odbor uslišiti zahteve ovog tela. Imamo 15 članova od kojih su dvojica reditelji, dakle radi se o kompetentnim ljudima. Ako kvalitet bude i dalje sporan, konsultovaćemo se o daljim potezima. Verovatno ćemo uključiti i Upravni odbor i druge ljude sa televizije - kazao je predsednik Programskog saveta RTS-a Milivoje Pavlović i dodao da je pilot-epizoda naišla na veoma negativni odjek i kod stručne i kod šire javnosti:

- To je previše primedaba i baš zbog toga smo se mi odlučili na ovaj zahtev, koji nije praksa.