Celebrity News

Dragan Bjelogrlić: Nebojša je bio bolji od svih, otišao je nepravedno rano i tako munjevito

Autor: | 11/02/2018

Dragan Bjelogrlić: Nebojša je bio bolji od svih, otišao je nepravedno rano i tako munjevito

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić bio je prijatelj s pokojnim Nebojšom Glogovcem, a sudbina je htela da igraju zajedno u prvom i poslednjem filmu.

Glogovac je debitovao na malim ekranima u popularnoj TV seriji "Bolji život“ kao drug iz odeljenja čuvenog Slobodana Bobe Popadića i pre nego što je upisao studije glumce, a ponovo su se sreli i kod reditelja Miloša Avramovića u filmu "Južni vetar“. Zanimljivo da je Nebojšinu desnu ruku igra Goran Bjelogrlić, stariji Bjelin brat.

- Otišao je jedan od najvećih u istoriji srpskog glumišta. Otišao je najveći glumac srednje generacije celog regiona. Bio je bolji i kompletniji od svih nas. Otišao je nepravedno rano i tako munjevito da još ne shvatamo šta nas je snašlo. Otišao je dobar čovek, dobar prijatelj i dobar dasa. Neka mu je večna slava - rekao je Bjelogrlić.

I reditelj Miloš Avramović zatečen je vešću o smrti.

- Bilo je fenomenalno raditi s Nebojšom. Igrao je negativca i narko-bosa. Dao je tom liku neki novi nivo jeze. On je pored Bikovića glavna uloga, a ovo je bila naša prva saradnja. Ovo je nenadoknadiv gubitak za našu kulture. Tragedija i veliki šok. Za mesec dana je otišao. Nismo svesni šta se dogodilo - kaže reditelj.

Miloš kaže da će snimanje filma pamtiti i po tome što je zbog Glogovca morao da kupi nešto svom sinu Gavrilu:

- Imali su zajedničke scene. Glogovac mu je u moje ime obećao "soni plejstejšn“. Na kraju dana sam morao da mu ga i kupim - bila je to iznuđena kupovina.

Film "Južni vetar“ gledaćemo u bioskopima na jesen, kao i "Zaspanku za vojnike“, koje je Glogovac paralelno radio s ovom krimi pričom.