Celebrity News

Danijel Pavlović: Marija mi je velika podrška

Autor: | 13/02/2018

Danijel Pavlović: Marija mi je velika podrška

Na festivalu "Beovizija", na kome će 20. februara u beogradskom Sava centru biti izabran srpski predstavnik za "Evrosong" u Lisabonu, pevač i kompozitor Danijel Pavlović takmičiće se sa autorskom kompozicijom "Ruža sudbine", na tekst Marine Tucaković.

Brat srpske evrovizijske pobednice Marije Šerifović ističe da je pesmu komponovao 2013. za nacionalni izbor "Beosong", ali tada nije prošla na konkursu, pa je odlučio da ponovo okuša sreću sa istom pesmom.

- Kompozicija je sačekala svoje vreme i evo mene na "Beoviziji". Reč je o baladi sa srpskim motivima, veoma je emotivna, lepa i nadam se da će se dopasti publici - kaže za Novosti Danijel Pavlović.

Danijel smatra da na "Evrosongu" treba da se takmičimo s pesmom koja ima tradicionalne motive jer smo po tome prepoznatljivi.

- Vodim se parolom da ne treba menjati ono što je dobro. Kao nacija imamo dobru muziku koja u kombinaciji sa drugim stilovima može da bude odličan spoj. Ne možemo da pravimo englesku ili američku muziku i da nam se veruje. Jedino nam se veruje kada smo ono što jesmo, autentični. Ako idete srcem veruje vam se, ako pokušavate da budete nešto što niste, rezlutat neće biti dobar.

Na pitanje kakva su mu očekivanja od nacionalnog izbora i nada li se odlasku na "Evrosong", Danijel kaže:

- Mnogo bih voleo da idem na "Evrosong", da ljudi prepoznaju našu energiju, ono što smo Marina, ja i ceo tim hteli da kažemo. Na "Beoviziji" ima mnogo dobrih pesama, konkurencija je izuzetno jaka i neka pobedi najbolji. Verujem u svoju pesmu, ne želim da budem pretenciozan, ali ukoliko odem u Lisabon, budite spremni na najbolje!

Pevač i kompozitor ističe da ima veliku podršku sestre Marije Šerifović, koja je 2007. na "Pesmi Evrovizije" u Helsinkiju pobedila s pesmom "Molitva".

- Marija će biti uz mene na predstojećem takmičenju, volela bi da pobedim koliko i ja. Zahvalan sam joj na svakom savetu, ona mi je velika podrška. Marija je oduševljena pesmom, dopala joj se još pre pet godina kada sam je komponovao.