Celebrity News

Za tri dana počinje emitovanje "Nemanjića": Vojin Ćetković o kritikama, seriji, svojoj ulozi

Autor: | 14/02/2018

Za tri dana počinje emitovanje "Nemanjića": Vojin Ćetković o kritikama, seriji, svojoj ulozi

Jedan od najcenjenijih glumaca današnjice, Vojin Ćetković, u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" tumači ulogu Stefana Nemanjića.

Njegov lik je intrigantan, a posebno je zabavno što mu je u seriji partnerka Sloboda Mićalović, supruga sa kojom je u privatnom životu ostvario srećan brak u kojem su dobili dvoje dece. Vojin sada otvoreno govori o seriji o kojoj javnost bruji već mesecima.

Podsećamo, kritike su bile razne, od onih da istorijski podaci nisu tačni, do loše glume i jezika koji je upotrebljen.

- Više puta u karijeri sam imao čast da igram istorijske ličnosti. Sećam se kako smo na prvoj konferenciji polemisali o tome šta će biti sa ovom serijom, da li ćemo uspeti da je uradimo do kraja i da će se podići mnogo bure oko svega ovoga što je dobro. Bilo je mnogo kritika na račun pilota serije koji je emitovan i mislim da je to dobro. Mi se bavimo javnim poslom i sasvim je normalno i poželjno dobiti kritike - kako pozitivne, tako i negativne - kaže Vojin Ćetković.

On je objasnio i da mu je čast što je deo ovog projekta koji je, po njegovim rečima, nadasve hrabar.

- Ovo priča o Nemanjićima ne pripada samo nama, samo RTS-u, već pripada svima i meni je drago da se toliko ljudi uključilo u tu polemiku o tome kako treba i šta treba uraditi oko naše istorije. Kažem da sam imao zadovoljstvo i čast da radim sa ovakvom ekipom. Neću da vam pričam o kakvim smo uslovima radili, samo da smo bili jako hrabri i da smo se usudili da to budemo i mi smo prvi uradili seriju o jednom najvećem i najzančajnijem periodu naše istorije - kaže Vojin Ćetković.

Prva epizoda serije počinje da se prikazuje 17. februara na prvom programu RTS-a. Na konferenicji održanoj povodom emitovanja serije "Nemanjići" otkriveno je da je planiran budžet od 3,2 miliona evra, ali će taj deo biti manji i iznosiće oko tri miliona evra.

Veći deo sredstava za realizaciju projekta 1,82 miliona evra obezbedili su finansijeri, sponozori i prijatelji serijala. Ostatak je RTS obezbedio iz komenercijalnih prihoda, ne iz budžeta Republike Srbije, niti iz taktste koju građani plaćaju svakog meseca. Serija ne može da se uporedi ni sa jednom do sada snimljenom serijom jer je najzahtevniji projekat rađen kod na koja se bavi 12 vekom. Ali one je veoma zahteva u smislu kostima, scenografije, produkcije, postpordukicje, rečeno je na konferenciji za novinare.