Celebrity News

Vanja Radovanović predstavnik Crne Gore na ovogodišnjoj Evroviziji (video)

Autor: | 18/02/2018

Vanja Radovanović predstavnik Crne Gore na ovogodišnjoj Evroviziji (video)

Crnu Goru će na ovogodišnjoj "Evroviziji" u Lisabonu predstavljati Vanja Radovanović. On je pobednik "Montevizije", crnogorskog nacionalnog izbora, a evropskoj publici predstaviće se pesmom "Inje".

Na "Monteviziji 2018" takmičilo se pet takmičara, a pobednik je odabran isključivo glasovima publike.

– Zahvaljujem se publici, mojim Nikšićanima i svima koji su glasali za mene. Nadam se da ću opravdati očekivanja – rekao je Radovanović, primajući nagradu za pobednika, prenose agencije.

Mladog Vanju u svemu ovome podržao je i ujak, čovek koji je, kako mnogi u Crnoj Gori navode, najznačajniji crnogorski kantautor. Reč je o Miladinu Šobiću čije pesme svi znaju, ali malo ko zna njegovu životnu priču.

@emiliagalotti_ је поделио/ла објаву дана 22. Мар 2017. у 2:36 PDT

Šobić je postao poznat krajem sedamdesetih godina, a kako se pričalo album je snimio samo kako bi mogao da obezbedi novac za lečenje svoje sestre Šeherezade koja, uprkos velikoj borbi, ubrzo umire. Pesme koje je Šobić tada snimio postale su i ostale veliki hitovi, ali je taj događaj na njegovu karijeru stavio tačku.

Kako navodi telegraf.rs, ovaj muzičar tada se povukao u sebe, i već više od 30 godina ne govori za medije.

Podsećamo, pesma "Evrovizije" ove godine biće održana u Lisabonu 8., 10. i 12. maja, a 20. februara očekuje nas i "Beovizija", kada će Srbija dobiti svog predstavnika.