Celebrity News

Nešto sasvim drugačije: Jovana i Srđan će u "Jutarnjem" imati neobično pojačanje

Nešto sasvim drugačije: Jovana i Srđan će u "Jutarnjem" imati neobično pojačanje

Jovana Joksimović i Srđan Predojević će u studiju čuvati i trenirati štene labradora narednih 20 meseci. Kako je poznato da ova rasa pomaže u lečenju dece obolele od dečje paralize, kao i da pomaže hendikepiranim osobama, oni će treniranog psa pokloniti nekome kome je najpotrebniji.

Priču o psu su potvrdili i Jovana i Srđan, koji su juče imali generalnu probu emisije “Jutro sa Jovanom i Srđanom”, koja će startovati u ponedeljak na TV “Prva”. Tokom probe, za ovim voditeljskim parom je sve vreme trčkarao labrador, a Srđan nam objašnjava kakvu će pomoć oni imati od psa kojem su dali ime Prva.

- Znate da životinje mogu da procene karaktere ljudi, čak i da nam pokažu karakter osobe za koju smo mislili da je drugačija. Prva će se kretati u studiju i ovo će biti njen životni prostor. Ako pas bude režao na nekog sagovornika, isto tako ćemo se i mi ophoditi prema njemu. Pas ume da oseti čoveka koji je dobar, ali i onog koji nije takav. Ona će nam davati upute kako da se ponašamo prema sagovorniku. Kada smo pričali o tome da dovedemo psa u emisiju, smejali smo se činjenici da ćemo imati priliku da vidimo karaktere gostiju koji budu dolazili. Kako će se Prva šetati po studiju, možda će u toku jednog ozbiljnog političkog intervjua doći i nešto uraditi. Biće interesantno i videti kako se gosti ponašaju u takvim situacijama - kaže Srđan Predojević, dok se Jovana osvrće na humanu stranu priče u vezi sa psom.

- Videćete u prvoj emisiji šta predstavlja štene labradora. Ideja je da nekome pomognemo. Smislili smo da uzmemo psa kojeg ćemo držati kao našeg člana posade, a taj pas će u desetom mesecu početi sa treninzima i posle dvadeset meseci, kako kažu stručnjaci, psa ćemo dati nekome kome je to potrebno - objasnila je Joksimovićeva.

Kako se u poslednje vreme često spekuliše da televizijski programi nisu kvalitetni, interesovalo nas je šta će učiniti da njihov format bude dobro ocenjen.

- Mišljenja sam da u ovoj državi jutarnji program ne postoji. Bar ne onako kako se to nekada radilo u našoj zemlji. Mislim da smo u nedostatku finansija mi kao gledaoci, a prvenstveno govorim kao gledalac jer sam poslednjih godinu dana zbog srećnih okolnosti to bila, izgubili formu kako treba da izgleda nešto čime bi trebalo da se započne dan. Baš iz tog razloga ovo jeste veliki izazov, da napravite jedan jutarnji program koji je kvalitetan. To možete ako imate ideje i finansije, a mi to ovog puta imamo i izgledaće tačno kako treba. Ako vam se ne sviđa, ovog puta možete stvarno nas da krivite - iskrena je Jovana, na čiju se konstataciju nadovezao Srđan.

- Ovaj program radimo već 15 godina i, što se nas dvoje tiče, nismo imali nikakve specijalne pripreme. Napravili smo šemu programa kako želimo da izgleda i veoma brzo smo se dogovorili sa saradnicima. Dobili veliku podršku televizije “Prva”, tako da, što se nas tiče, veoma lagano smo uradili sve što je bilo potrebno. Sve smo postigli i jedva čekamo da konačno krenemo sa emitovanjem - rekao je Predojević.

Pored toga što su autori i voditelji jutarnjeg programa, Jovana i Srđan će imati još jedan zadatak na ovoj televiziji.

- Na “Prvoj” smo urednici i autori jutarnjeg programa i urednici dnevnog programa. To je redakcija koja je napravljena od emisije “150 minuta” i naš jutarnji program je tu. Ne možete da budete suvi izvršilac nečijih ideja kada je reč o jutarnjem programu i u tim slučajevima nikada ne izgleda dobro - rekla je Jovana i istakla da nisu strogi prema novinarima i saradnicima.

- Nismo strogi urednici. Mora da postoji zajednička ideja. Kada ljudi pogledaju naš jutarnji program želimo da imaju osmeh na licu. Da ne izlaze na ulicu uzbuđeni ili iznervirani zbog neke teme, već zadovoljni - iskrena je bila voditeljka.

Mnogi su spekulisali kako je došlo do toga da Jovana i Srđan donesu odluku da odu sa “Pinka”, a oni kažu:

- Razgovarali smo jedno 40 sekundi. Pitali jedno drugo da li si dobio imejl sa ponudom od vlasnika, i uz osmeh smo sve dogovorili, iako nismo izgovorili to “da, preći ćemo” - rekao je Srđan, a Jovana dodala:

- U jednom trenutku sam ga pitala: “Pa je l‘ smo se dogovorili nešto?”, a on mi je rekao: “Ne znam šta ti nije jasno?”. Vrlo jednostavno smo se dogovorili. Mislim da je pošteno da kada se vi i neka sredina zasitite jedno drugog, to otvoreno i kažete. Taj fer odnos koji smo imali sa svakim poslodavcem sa kojim smo do sada sarađivali bismo voleli da zadržimo zauvek - izjavila je Jovana.