Celebrity News

Najmlađi član porodice Karađorđević predstavljen javnosti (foto)

Najmlađi član porodice Karađorđević predstavljen javnosti (foto)

Najmlađi princ porodice Karađorđević Stefan, danas je prvi put predstavljen javnosti u Belom dvoru.

Porodica Karađorđević postala je bogatija u nedelju, 25. februara, za još jednog člana, kada je princeza Danica, supruga princa Filipa Karađorđevića, na svet donela princa Stefana.

Pet dana star, princ Stefan, zajedno sa svojom majkom, stigao je iz porodilišta u Kraljevski dvor na Dedinju i tom prilikom napravljene su prve fotografije mladog princa zajedno sa članovima kraljevske porodice – Stefanovim roditeljima, princom Aleksandrom i princezom Katarinom, princezom Marijom de Glorijom od Orleana i Bragance, vojvotkinjom od Segorbe, kao i roditeljima princeze Danice, slikarom Milanom Ciletom Marinkovićem i njegovom suprugom Zoricom Bebom Marinković.

- Živeo Stefan - rekao je Aleksandar Karađorđević obraćajući se novinarima, a potom zaplakao.

On se zahvalio medijima što na najlepši način izveštavaju o tom „divnom događaju”.

U nedelju 25. februara, sa blagoslovom Patrijarha Irineja, u čast Stefanovog rođenja sa Hrama Svetog Save na Vračaru prvi put u istoriji zazvonilo je svih 49 zvona kao znak nečijeg rođenja, kao i zvona manastira Žiče i crkve Sv. Đorđa na Oplencu.

Kako se podseća, ovo je prvo rođenje muškog deteta u porodici Karađorđević u Srbiji nakon 90 godina kada se princ Tomislav rodio u Beogradu.