Celebrity News

Nikolina Kovač: Moja velika strast je komponovanje, volela bih da održim koncert za klavir

Autor: | 18/03/2018

Nikolina Kovač: Moja velika strast je komponovanje, volela bih da održim koncert za klavir

Nikolinu Kovač domaća publika upoznala je tokom takmičenja "Zvezde Granda" u kojem se predstavila kao vrsni vokal, a malo kome je poznato da je klavir prva ljubav lepe Sarajke.

Nikolina otkriva da je ovaj instrument počela da svira s osam godina, kada je upisala nižu muzičku školu, ali se kasnije opredelila za solo pevanje. Međutim, poslednjih godina supruga pevača Saše Kapora rešila je da se vrati svojoj prvoj ljubavi.

- Moja velika strast je komponovanje, a to me je i navelo da iznova usavršavam sviranje. U nižoj muzičkoj školi sam kratko išla na časove klavira, ali sam nakon duge pauze, upisala solo pevanje i to mi je postao primarni predmet. Sećam se da sam s posebnom radošću s profesorom svirala "Za Elizu", čuvenu Mocartovu simfoniju u g-molu, a na solo pevanju izvodila sam razne italijanske i španske arije i sama sebe pratila - rekla je Nikolina na početku razgovora za VIP magazin i dodala da se pre nekoliko godina kod nje javila želja da ponovo svira.

- Sviram za svoju dušu, a klavir me ispunjava, prija mi i opušta me. U neku ruku, to je moj beg, ali i zadovoljavanje istinske potreba da stvorim novu muziku. Volela bih i da održim koncert za klavir, ali budući da sam perfekcionista i izuzetno sam stroga prema sebi, to ću uraditi tek kada budem stopostotno sigurna u sebe. Tek tada ću veštinu i talenat podeliti s ljudima - kaže Nikolina, u čijem talentu, za sada, uživaju suprug Saša i sin Nikolaj.

- Saša i Nikolaj uživaju u muzici, a volim da im sviram pesme "Jesen u meni" od "Parnog valjka" i "Bolje biti pijan, nego star" od "Plavog orkestra - kaže mlada pevačica na kraju.