Celebrity News

Devet zanimljivih činjenica o Havijeru Bardemu

Autor: | 26/03/2018

Devet zanimljivih činjenica o Havijeru Bardemu

U novoj kriminalnoj drami "Escobar" Havijer Bardem (49) se majstorski navikao na ulogu kolumbijskog lorda droge, iako je u životu potpuna suprotnost od svog heroja.

On je pristojan porodični čovek, podržava ekologiju, uvek je spreman da se posveti damama, a uopšteno je prokleto šarmantan.

Otkrivamo vam nekoliko zanimljivih činjenica o Havijeru Bardemu.

* Primer koji sledi

- Glumac koji je moj idol je Al Paćino - izjavio je Havijer.

Jednom je Al Paćino pozvao Bardema i čestitao mu je na odlično odrađenom filmu "Pre nego što padne noć“.

- Kada me je pozvao nisam bio kod kuće. Morao sam biti zadovoljan snimkom na telefonskoj sekretarici, koju čuvam kao relikviju - iskreno je dodao glumac.

* San iz detinjstva

Mladi Havijer je sanjao da postane slikar, pa je čak i upisan u umetničku školu. Ali, da bi platio obuku, morao je da zarađuje glumačkom profesijom. Ironija sudbine!

* Briga o ekologiji

Ranije ove godine, glumac je posetio Ekološku ekspediciju "Greenpeace“ na Antarktiku. Cilj je da privuče pažnju javnosti na problem zagađenja okeana i inicira stvaranje rezervata.

* Glavni holivudski zločinac

Iako se Bardem naziva glavnim holivudskim negativcem, njegovi iskreno negativni likovi mogu se izbrojati na prste. Najstrašniji (vizuelno) bio je kapetan Salazar iz "Pirati sa Kariba": kontaktna sočiva, lažni zubi i tri i po sata šminke.

* Sastanak sa Penelope Kruz

Mnogo pre stvarne veze, Havijer Bardem i Penelope Kruz (43) pojavili su se kao par na filmu "Šunka, šunka" 1992. godine. Snažna osećanja su se pojavila tek 15 godina kasnije na setu "Viki Kristina Barselona", a tri godine kasnije na Bahamima je održano tajno venčanje. Danas su srećni roditelji sedmogodišnjeg sina Leonarda i petogodišnje ćerke Lune.

* Teškoće prevođenja

Poznavanje engleskog, španski glumac duguje svojoj bivšoj partnerki, prevodiocu Krisitini Pales. Sada on brzo prevede engleske skripte na svoj rodni španski - da bi bolje osetio ulogu.

* Put u Holivud

Pre nego što je dobio ime zvezde na Holivudskoj sceni, 2012. godine Bardem je uspeo postati glumac prvog reda u Španiji. Taktika je bila jednostavna: ako uspete u svojoj domovini, pre ili kasnije, Holivud će vas stići.

* Neobično lice

Tipičan oblik nosa glumcu nije obezbedila priroda, već sudbinska slučajnost. Borba u baru, fraktura i plastična operacija - Španac je branio čast devojke.

* Uloga Pablo Eskobara

Uloga Pablo Eskobara je ponuđena glumcu nekoliko puta. Bardem, ponovo je pročitao scenario i odbacio ga jer je bio slab i površan. Ali sa rediteljem i scenaristom Fernandom Leonom de Arano, sve je raslo zajedno.

Ulogu voljene žene dobila je, naravno, Penelope Kruz. Ovo se zove "porodični posao".