Celebrity News

Miloš Biković: Nisam zatvoren prema ponudama iz Holivuda

Miloš Biković: Nisam zatvoren prema ponudama iz Holivuda

Miloša Bikovića u poslednje vreme ređe smo gledali u domaćem filmu, a razlog tome je njegovo sve češće angažovanje u ruskoj kinematografiji, gde je već zabeležio uspehe. Najnoviji film "Led", u kom tumači jednu od glavnih uloga, postao je veoma gledan od prvih dana prikazivanja.

Glumac je tako u intervjuu za Nedeljnik, govorio o izazovima ruske kinematografije pred holivudskom filmskom industrijom, kao i o sudbini sve popularnijih serija u eri rijaliti programa.

Na pitanje, da li to što radi u Rusiji znači da si se oprostio od holivudske industrije glumac kaže:

- Ne znam. To zavisi više od političke komponente Holivuda nego od mene. Ja nisam zatvoren prema ponudama iz Holivuda, ali do sada sam, uglavnom, imao ponude za politički vrlo obojene projekte. Naravno da bih želeo da učestvujem u nekom dobrom projektu u Holivudu jer je ta industrija najnaprednija kada je tehnologija proizvodnje u pitanju. Takođe, poseduje najrasprostranjeniju mrežu distribucije. Uspeti u Holivudu znači uspeti u svetu. Trenutno je tako. Ali i Holivud prolazi kroz krizu. I kriza je trenutna. Opet HBO i Netfliks "razbijaju", a te, i njima slične platforme, nisu toliko vezane za SAD. Kina i Rusija se podižu politički i ekonomski, samim tim i mogućnosti za njihove moćne kinematografije. Tako da ne biti u Holivudu ne znači biti na margini - kaže Miloš koji daje komentari i na pitanje da li su serije zatvorile vrata filmovima i da li će na kraju tako rijaliti zameniti sve.

- To za rijaliti... To je kao da me pitate hoće li đubre zameniti svežu vodu. Neće. Ali može da otruje ljude koji ga konzumiraju. Nije problem u đubretu nego u nedostatku sveže vode. U nedostatku uslova za svežu vodu. Film i mini-film (serija) jesu živi i živeće, ali pitanje je da li su ljudi koji gledaju rijaliti živi. Nisu serije zatvorile vrata filmovima, samo su postavile lestvicu toliko visoko da mnogi filmovi više ne mogu da doskoče. Zato sad na Zapadu preživljava komedija, naučna fantastika i festivalski film, svi ostali žanrovi su otišli u serije. Imam utisak da je sve manje drame i njenih varijacija u bioskopima. Ali to nije loše jer su se serije približile umetnosti. I čak postavile nove standarde.