Celebrity News

Uroš Jovčić o glumi: Privlači me istraživanje i proživljavanje drugih života i mogućnost da usrećujem ljude oko sebe

Uroš Jovčić o glumi: Privlači me istraživanje i proživljavanje drugih života i mogućnost da usrećujem ljude oko sebe

Pažnju na sebe Uroš Jovčić (28) skrenuo je ulogom Đorđa Vujadinovića Nosonje u filmu "Montevideo, bog te video" i u seriji "Montevideo, vidimo se". Istakao se, takođe, i kao Baja u komediji "Mali Budo", a status jednog od najpopularnijih mladih glumaca stekao je rolom Milančeta u sitkomu "Komšije". Uroš kaže da ga je od malih nogu privlačila gluma i da je maštao da za život zarađuje pretvarajući se da je neko drugi:

- Voleo sam da se maskiram i snimam filmove sa zamišljenom kamerom i glumcima, pa mi se gluma sama nametnula. Privlači me razmena energije na sceni, istraživanje i proživljavanje drugih života i mogućnost da usrećujem ljude oko sebe.

Na kraju prve godine Akademije umetnosti u Beogradu, 2009, dobio je ulogu u "Đavoljoj varoši" Vladimira Paskaljevića. Osim talenta, veliki rad i posvećenost su ga doveli u tu poziciju. Budućim kolegama poručuje da slede njegov primer, da postave sebi visoke ciljeve i da ne odustaju od njih.

- Moraju da se trude da budu originalni, da poštuju kolege i da im pomažu, i da konstruktivno primaju savete. Imao sam sreću da na početku glumačke karijere budem deo velike produkcije kakav je "Montevideo". Osim neprocenjivog glumačkog i životnog iskustva, posebno bih istakao putovanja na koja smo išli za potrebe snimanja, druženja i prijatelje koje sam stekao za ceo život, upoznavanje sadašnje devojke i mogućnost da učim od velikih glumačkih imena. To je privilegija za mladog glumca - ističe on.

Uroša gledamo i u krimi-drami "Ubice mog oca", dok se sa mališanima druži u predstavama "Boško Buha" - "Uspavana lepotica", "Pepeljuga" i "Čarobnjak iz Oza".

- Prelepo je igrati za decu. Pogotovo ako im se svidi ono što gledaju. To svakog glumca motiviše da na sceni pruži što više. Deca su najiskrenija publika, jer bez rezerve pokazuju osećanja - poručuje Jovčić.

- Trenutno snimam četvrtu sezonu "Komšija" i igram predstavu "Boje šteka" u Akademiji 28. U matičnom pozorištu "Boško Buha" spremam se za probe komada "Robin Hud", a sa nestrpljenjem iščekujem i početak emitovanja emisije za decu "Kukuriku šou".