Celebrity News

Ksenija Milošević: Tata je otišao srećan, bio je čovek koji je neverovatno voleo život

Ksenija Milošević: Tata je otišao srećan, bio je čovek koji je neverovatno voleo život

Muzička legenda Božidar Boki Milošević (86), preminuo je pre dva dana u Beogradu nakon kraće bolesti. Bio je vrhunski umetnik koji je obeležio epohu i dao nemerljiv doprinos našoj kulturi.

Njegova ćerka Ksenija Milošević, u intervjuu za "Novosti", otkriva kako su izgledali poslednji dani njenog oca, koga je javnost obožavala.

- Tata je otišao svestan svega i do poslednjeg trenutka je bio srećan. Živeo je “150 na sat”, kao da je bio mladić. Ne možemo da verujemo da je imao 86 godina, bio je duhom mlađi od mnogih tridesetogodišnjaka. Uvek vitalan, pokretan i srećan - ističe Ksenija kroz suze i dodaje da je želja njenog oca bila da počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

- Uvek je govorio da bi voleo da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Podneli smo molbu i nadam se da će mu želja biti uslišena. Bio je u bolnici dva dana, a pre toga sve vreme kod kuće. U ponedeljak je trebalo da ga otpuste iz bolnice, ali je smrt, nažalost, bila brža. Početkom marta je operisan, sve se desilo tako brzo.

Boki je živeo sa trećom suprugom Biljanom. Pre mesec dana iz Kanade je došao njegov sin Milan, a iz Amerike ćerka Gordana (udata za nekadašnjeg člana grupe “Zana” Radovana Jovićevića), oboje iz braka sa prvom suprugom Desankom. Nisu ni slutili da će im to biti poslednji susret sa ocem.

- Otac je bio izuzetno raspoložen što smo na okupu, svirali smo zajedno, držali koncert. Muzika je naš način komunikacije, tako smo živeli. Pamtiću ga kao čoveka koji je mnogo voleo život i bio neverovatno predan onome što je radio. U tome je bio smisao njegovog postojanja. Živeo je za klarinet. Govorio nam je da uvek idemo napred, da se borimo, da budemo najbolji u onome što radimo i da se nikad ne osvrćemo - sa ogromnom tugom u očima priča Ksenija.

Vest o smrti istaknutog muzičara izazvala je šok i nevericu među njegovim prijateljima i kolegama. Kažu da je bio izuzetan čovek koji je svoje znanje i iskustvo nesebično delio sa drugima.

Imao je priliku da živi i radi u inostranstvu, ali nikad nije želeo da napusti svoju zemlju.

- Mogao sam da započnem život na nekom drugom mestu, ali nisam. Gde sad da idem, kakva Amerika, ne mogu bez Beograda. Nisam rođen u Beogradu, ali ga doživljavam kao svoj grad - pričao je Boki svojevremeno.

Објава коју дели dejanbegovic (@dejanbegovic) дана 16. Апр 2018. у 1:14 PDT

Ostavio je neizbrisiv trag u muzici, i četvoro dece - Milana, Gordanu, Tijanu i Kseniju, kojoj je takođe usadio ljubav prema muzici. Milan je profesor na konzervatorijumu u Vankuveru, a ćerke Ksenija i Tijana su poznate violinistkinje i koncert-majstori.