Celebrity News

Maja Nikolić: Nekada imam potrebu da se isključim iz svega

Maja Nikolić: Nekada imam potrebu da se isključim iz svega

Maja Nikolić važi za uspešnu ženu, kako na poslovnom tako i na privatnom polju.

Maja svakog radnog dana vodi emisiju "150 minuta" na Prvoj, a pored toga je supruga i majka troje dece. I pored svakodnevnih brojnih obaveza, nikada joj ništa ne pada teško.

- Primetila sam da bolje funkcionišem kada imam ispunjeniji dan i više obaveza, sve lepo isplaniram i nema problema. Moja deca Tea, Tia i Darko su sada velika. Sa druge strane, tu je i moj suprug koji je aktivan i prisutan otac, tako da sve lepo uklapamo - priča Maja Nikolić i otkriva da li se nakon posla isključivo posveti porodici ili ipak uradi i nešto poslovno.

- Zavisi od dana i od obaveza koje imam. Tu je i vreme koje posvetim sebi. Nekada imam potrebu da se isključim iz svega, da odem u dugu i brzu šetnju. To me relaksira. Posle desetak kilometara koje pređem, imam više energije za sve ostalo - kaže voditeljka.

Maja kaže da kada su školski dani, čini joj se da najčešće podseća sve troje da obave sve vezano za školu, sve domaće zadatke i učenje.

- Zato na raspustima uživamo, bilo da vreme provodimo van kuće, bilo da zajedno pogledamo neki film. Mislim da nas putovanja najviše obogaćuju, da najviše punimo dušu i širimo vidike tako što upoznajemo druge kulture, pa se tako zaista trudimo da i deci omogućimo da vide i iskuse što više. Uz dobro obrazovanje, to je jedna od najvažnijih stvari po mom mišljenju - otkriva Nikolićeva.

Obično poslovne žene nekako ne namerno, posao uvek stavljaju u prvi plan. Sa Majom to nikada nije bio slučaj. Uvek joj je porodica bila najvažnija, a sve ostalo posle toga.

- Najvažniji prioritet u životu je bez sumnje moja porodica. Ja zaista sve uklapam prema njima i meni je to prirodno. Uživam u odrastanju svoje dece, u razgovorima sa njima, a vreme tako brzo prolazi. Želim da budem prisutna što više, sve dok su kod nas i dok ne krenu dalje svojim putem - kaže lepa voditeljka.

Više od dve decenije voditeljka je prepoznatljivo televizijsko lice. Otkriva nam šta joj je konkretno posao doneo, a šta oduzeo u životu.

- Doneo mi je mnogo toga lepog. Jako sam zahvalna na karijeri koju imam, jer sam svesna da jako mali broj ljudi radi ono što istinski voli i uživa u tome. Sa druge strane, verujem da je u tome tajna uspeha, da na televiziji ne možeš biti prihvaćen ako nisi iskren. Ja sam od onih žena koje ne mogu da sede i ništa ne rade, imam mnogo energije i radujem se svakoj novoj emisiji i svakom novom uspehu koji napravimo sa “150 minuta”. Danas, kada pogledam unazad, zaista sam ponosna na sve što sam radila, na to kako sam radila, ali i nestrpljiva da vidim šta sledi - iskrena je Maja.

Za najveći uspeh u životu smatra to što nije pokleknula pred nekim teškim momentima i izazovima.

- Takođe svojim uspehom smatram porodicu, zatim lepe odnose koje gajim sa svojim prijateljima. Svakako tu je i moj posao koji mi je veliki izvor zadovoljstva - zaključuje omiljeno TV lice.