Celebrity News

Natali Portman odbila počasnu nagradu u Jerusalimu, Izraelci šokirani

Natali Portman odbila počasnu nagradu u Jerusalimu, Izraelci šokirani

Oskarovka Natali Portman saopštila je da neće prisustvovati dodeli nagrade "Genesis" u Jerusalimu, zbog čega Izraelci traže da joj se oduzme državljanstvo.

Portmanova je rođena u Jerusalimu, i proglašena je za ovogodišnju laureatkinju nagrade koja se dodeljuje "izvanrednim osobama koje kroz posvećenost jevrejskom narodu, dostignuća i vrednosti kao što su tolerancija, pružaju svetao primer sledećoj generaciji". Ova nagrada se naziva i "jevrejskim Nobelom", a nosi i novčani iznos od milion dolara.

- Događaji u Izraelu u poslednjih nekoliko nedelja duboko su me potresli, i nije mi prijatno da učestvujem u bilo kakvom vidu javnog događaja - saopštila je Portmanova.

- Počastvovana sam nagradom, ponosna na svoje izraelske korene i nasleđe. Čast je biti među dobitnicima, ali ne mogu čista srca da učestvujem u ovoj ceremoniji - navela je ona.

Određene grupe sada pozivaju na oduzimanje državljanstva glumici, prenosi "Si-En-En". Ceremonija dodele trebalo je da bude 28. juna, ali pošto Portmanova neće doći, ceo događaj je otkazan.