Celebrity News

Neki su potpuno bizarni: Ove protokole su Kejt i Vilijam zanemarili zbog dece

Neki su potpuno bizarni: Ove protokole su Kejt i Vilijam zanemarili zbog dece

Kao i u svim drugim prilikama, britanska kraljevska porodica za rođenje svih članova ima posebna pravila koja bi trebalo da se poštuju, ali se neka od njih unazad nekoliko godina uveliko krše.

Prvo pravilo je na primer, da kraljica mora prva da sazna vest o rođenju, obavezno pre nego se ona pročuje u javnosti.

To se, međutim, nije dogodilo pre četiri godine kada je rođen prvenac princa Vilijama i vojvotkinje Kejt Midlton, Džordž.

Prve fotografije tek rođenog princa: Kejt Midlton izašla iz bolnice

Umesto da prvo jave kraljici majki, Vilijam i Kejt su, naime, vest o rođenju sina prvo objavili na društvenoj mreži Tviter, pišu britanski mediji.

A onda je, kako se navodi, princ Vilijam pozvao kraljicu Elizabetu i putem kriptovanog telefona javio joj da je postao otac, da je dobio sina.

Drugo pravilo je da gradski glasnik vest širi dalje po gradu, što je ispoštovano u slučaju rođena princa Džordža i princeze Šarlot.

Inače, ovo pravilo sačuvano je iz vremena kada je imalo smisla jer deo stanovnika nekada nije znao ni da čita ni da piše, pa su im novine malo značile.

Treće pravilo je da se potomci kraljevske porodice rađaju u kući, odnosno svu svoju decu kraljica Elizabeta je rodila u Bakingamskoj palati.

To pravilo je, međutim, prvo prekršila još princeza Dajana kada je svoje sinove, prinčeve Vilijama i Harija rodila u privatnom krilu londonske bolnice Sent Meri, u porodilištu u kojem se porađala i Kejt.

Još jedno od pravila kraljevske porodice je prekršeno prisustvom Vilijama na porođaju.

Po pravilu, očevi ne bi smeli da prisustvuju tom činu jer se smatra da je to isključivo ženski posao.

I, najzad, babice koje koje porađaju dužne su da se prethodno obavežu na ćutanje o toku porođaja članice kraljevske porodice, što se, tvrde, međi poštuju i nepotkupljive su.

Kejt Midlton i princ Vilijam sa malom Šarlot

Za ove bizarne običaje verovatno niste ni čuli:

1. Trudnoće u kraljevskim porodicama se obično objavljuju u 12. nedelji

Treća trudnoća Kejt Midlton je objavljena malo ranije, a prema informacijama to je učinjeno jer je patila od teških jutarnjih mučnina zbog kojih je morala da otkaže planirana pojavljivanja.

2. Objave o rođenju se štampaju i kače na stubove izvan Bakingemske palate

Iako se kraljevska porodica modernizovala, najavljujući rođenje kraljevske bebe na društvenim mrežama čini se da je ostala tradicija štampanja i kačenja objava rođenja bebe na stubovima izvan Bakingemske palate.

3. Kraljevska deca nemaju prezimena

Kraljevi često imaju nekoliko imena, ali nema zvaničnog prezimena. Kraljica Elizabeta II izabrala je prezime Mautbaten-Vindzdor 1960. godine kao način odvajanja njene linije od kuće u Vindzoru, međutim, prezimena su opciona i retko se upotrebljavaju.

4. Prvo zvanično pojavljivanje kraljevske bebe je na krštenju

Kraljevsko krštenje je prvo zvanično pojavljivanje kraljevske bebe. Obično se dešava u danima ili nedeljama posle rođenja deteta, iako nema određenog vremena. Svaka kraljevska beba nosi tradicionalnu haljinu koja je u kraljevskoj porodici osam generacija.

5. Kraljevske bebe moraju biti prijavljene u opštini

Kraljevi su kao mi. Oni takođe moraju prijaviti svoju decu u opštini najkasnije 42 dana nakon rođenja.

6. Kraljevska deca uglavnom imaju šest kumovia

Po pravilu, kraljevska deca obično imaju šest kumova. I princ Džordž i princeza Šarlota imaju po pet, piše Dejli Mejl.

Podsećamo, Kejt Midlton juče je na svet donela sina, kog je u popodnevnim časovima pokazala svetu, a veliki broj Britanaca iznenađen je što vojvotkinja izgleda tako dobro svega nekoliko sati nakon porođaja.

Kako prenose strani mediji, porođaj i odsedanje u bolnici "Sent Meri" kraljevsku porodicu koštao je preko 6.500 evra, dok je supruga princa Vilijama imala na raspolaganju sve što je poželela.

Kejt Midlton i princ Vilijam sa malenim Džordžom