Celebrity News

Sanja Ilić i "Balkanika“ ispraćeni put Portugalije

Autor: | 26/04/2018

Sanja Ilić i "Balkanika“ ispraćeni put Portugalije

Uz prisustvo velikog broja novinara, Sanja Ilić i "Balkanika“ ispraćeni su na takmičenje za "Pesmu Evrovizije“, gde će nastupiti u drugom polufinalu, 10. maja.

Urednica zabavnog programa RTS-a, Olivera Kovačević, podsetila je da je ovo godina velikog jubileja – 60 godina emitovanja programa Radio Beograd – i objasnila da Radio-televizija Srbije zna kako je to biti u izolaciji i da zbog toga nikada neće odustati od učestvovanja u takmičenju kakvo je "Pesma Evrovizije“.

- "Evrosong" je najveći, ne samo muzički, već i televizijski šou program na planeti i RTS nikada neće odustati od takmičenja na njemu. Sve ćemo učiniti da pošaljemo najbolje predstavnike, koji će na takmičenju za "Pesmu Evrovizije" na najkvalitetniji način predstavljati Srbiju i našu kuću - istakla je urednica zabavnog programa RTS-a.

Kovačevićeva je poželela Sanji Ilić i Balkanici da najsnažnije zasijaju na takmičenju u Portugaliji.

Kompozitor i predvodnik "Balkanike“, Sanja Ilić, zahvalio se na velikoj podršci, objasnivši da je i on dete RTS-a i da mu je posebno drago da ove godine odlaskom na "Evrosong" može da obeleži taj jubilej. Prema njegovim rečima, u saradnji sa RTS-om u Portugaliji će se Srbija predstaviti na najbolji način - vrhunskim kostimima, sjajnim nastupom, melodijom i, naravno, najboljim vokalima.

- U timu koji ide u Portugaliju vlada odlična atmosfera i dobre vibracije - naveo je Ilić.

Iako će pesma na takmičenju biti izvedena na srpskom, Sanja je otkrio da je spremljeno više verzija.

Srbija će sa pesmom "Nova deca", nastupiti pod rednim brojem tri, u drugom polufinalu "Evrosonga“, 10. maja, u direktnom prenosu na RTS-u.

U prvom polufinalu, koje je na programu 8. maja, nastupiće 19 zemalja, dok će se druge polufinalne večeri predstaviti još 18 zemalja. Ove godine, najgledanije muzičko takmičenje na svetu otvoriće Azerbejdžan.