Celebrity News

Srećna godišnjica: Kejt Midlton i princ Vilijam slave sedam godina braka

Srećna godišnjica: Kejt Midlton i princ Vilijam slave sedam godina braka

Njihova priča na prvi pogled deluje kao ona iz bajke. Kejt Midlton i princ Vilijam upoznali su se tokom studija na prestižnom univerzitetu Sent Endrus u Škotskoj, ali i njihova romansa ima jednu mrlju - raskid iz 2007. godine koji je potrajao nekoliko meseci.

Prema knjizi "A Royal Love Story" koju potpisuje Kristofer Andersen, princ Vilijam je poželeo da se zabavlja s drugim devojkama. Navodno je često bio okružen razgolićenim ženama, a jednoj se čak zna i ime. Reč je o tajanstvenoj Lisi koja je nakon zabave navodno završila u njegovom stanu - iako među njih nije bilo ničega. Problemi su počeli u martu 2007., Vilijam nije hteo da se ženi, a tada je bio posvećen svojoj vojnoj obuci. Ipak, pomirili su se već u junu i shvatili da ne mogu jedno bez drugoga.

Nakon što su diplomirali još su se nekoliko godina zabavljali, a onda jeprinc Vilijam 2010. godine ponosno predstavio svoju verenicu Kejt Midlton celom svetu.

Verenički prsten kojim je Vilijam isprosio ruku Kejt Midlton nekada je pripadao njegovoj majci, omiljenoj princezi Dajani. Prsten je napravljen od četrnaest dijamanata koji okružuju dvanaesto karatni safir u sredini.

- Taj prsten je poseban za mene. Bio je to način da moja majka bude prisutna uz mene na taj poseban dan, ali i tokom celog našeg zajedničkog života - rekao je emotivni princ.

Hari je trebao da uzme spomenuti prsten, a Vilijam poznati Kartijeov sat koji je Lejdi Di jako često nosila, ali su se zamenili.

Midlton se udala za Vilijama 29. aprila 2011. u Vestminsterskoj katedrali. Taj događaj proglasili su venčanjem veka. Celi svet se divio savremenoj priči o Pepeljugi na dvoru.

A post shared by marieclairetr (@marieclairetr) on Apr 29, 2018 at 9:40am PDT

Venčanje je izmamilo stotine hiljada ljudi na ulice Londona, prenos venčanja pratilo je dve milijarde u svetu, a bilo je čak 1900 gostiju na venčanju. Kejt je prva nearistokratkinja nakon 350 godina koja se udala za princa, potencijalnog naslednika trona, a u slučaju razvoda bi mogla ostati bez svega, čak i bez svoje dece.

Princ Vilijam i buduća supruga Kejt Midlton potpisali su predbračni ugovor, čiji se sadržaj drži u strogoj tajnosti, ali delovi su ipak procurili u javnost. U slučaju razvoda, Kejt nema pravo na Vilijamovi imovinu, već samo na određeni novčani iznos. Stručnjaci smatraju da je reč o milionskom iznosu uz godišnji novčani dodatak.

Ako se Kejt ponovno uda, iznos će biti smanjen, a bude li se bude indiskretno ponašala u javnosti, ostaće bez ikakve novčane naknade. U slučaju razvoda njihova deca će ostati s Vilijamom, a Kejt će imati pravo na posete.