Celebrity News

Ovo su najzapaženiji nastupi na Eurosongu 2018.

Ovo su najzapaženiji nastupi na Eurosongu 2018.

Takmičenje za Pesmu Evrovizije, 63. po redu, održava se u Lisabonu pod sloganom All Aboard! ("Ukrcavanje") od 8. do 12. maja.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Salvadora Sobrala, Portugalija je prvi put domaćin najdugovečnijeg televizijskog šou programa na svetu.

U prvom polufinalu nastupiće predstavnici 19 zemalja, od kojih će se u finale plasirati deset sa najviše osvojenih glasova publike i stručnog žirija zemalja učesnica. Osim zemalja učesnica, glas omiljenoj pesmi u prvom polufinalu moći će da daju i gledaoci iz Španije, Velike Britanije i Portugalije.

Naši predstavnici, grupa Sanja Ilić i Balkanika, neće nastupaiti večeras, već u drugoj polufinalnoj večeri u četvrtak, 10. maja, ali zato ćete imati prilike da vidite nastupe sledećih zemalja: Azerbejdžan, Island, Albanija, Belgija, Češka, Litvanija, Izrael, Belorusija, Estonija, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, Austrija, Grčka, Finska, Jermenija, Švajcarska, Irska i Kipar.

Prelepa predstavnica Kipra, Eleni Foreira svojim nastupom podsetila je na prepoznatljivu Ruslanu.

Sara Alto spada među najveće talente u svojoj zemlji, a predstavila se pesmom "Monsters (engl. Čudovišta)".

Jana Terzi iz Grčke se preselila u SAD pre 9 godina, diplomirala teoriju muzike, a njena boja glasa je veoma specifična. Sada je izvela pesmu "Oniro mou (grč. Moj san)"

Cezar Samson peva od 17. godine, a na Evroviziji se predstavio pesmom "Nobody but you (engl. Niko osim tebe)".

Filomena je otišla u "zelenu sobu" gde je razgovarala sa predstavnikom Belorusije koji joj je poklonio ružu.

Franka je predstavnica Hrvatske i izvodi pesmu "Crazy (engl. Luda)", a za nastup je izabrala dugu crnu haljinu koja joj je naglasila figuru.

Aj kju, grupa iz Makedonije nastupila je sa pesmom "Lost and found (engl. Izgubljeno, nađeno)".

Pet muzičara grupe "Ekvinoks" koji nikada pre nisu pevali zajedno su predstavnici Bugarske i izveli su numeru "Bones (engl. Kosti)".

Predstavnica Estonije Elina Nečajeva izvela je pesmu "La forza (ital. snaga)", a ono što je posebno oduševilo je njen operski glas.

Aleksejev iz Belorusije je izveo romantičnu pesmu "Forever (engl. Zauvek)".

Izraelska predstavnica Neta je nastupila sa pesmom "Toy", koja je inače favorit na Evroviziji. Zanimljivo je da pevačica kroz pesmu kokodače.

Predstavnica Litvanije Ieva je sa 14 godina učestvovala na Evroviziji kao prateći vokal, a sada je otpevala pesmu "When we're old (engl. Kada ostarimo)".

Mikolas Jozef iz Češke svira čak nekoliko instrumenata, završio je engleski koledž u Pragu, a radio je i kao maneken. On je otpevao pesmu "Lie to me (engl. Laži me)", koja je bila nešto drugačija od prethodnih numera.

Iako je 1990. godište, može se pohvaliti velikim muzičkim iskustvom. Predstavnica Belgije Senek izvela je numeru "A metter of time (engl. Pitanje vremena)".

Eugent Bušpepa, predstavnik Albanije, je pesmu "Mall" izveo u rok maniru, a zbog svog glasa je u toku nastupa dobio gromoglasan aplauz.

Ari Olafson sa Islanda "Our choise (engl. naš izbor)" predstavio se srceparajućom baladom.

Prva je nastupila  predstavnica Azerbejdžana Ajzel pesmom "Cross my heart (engl. Prekriži moje srce)".