Celebrity News

Danas je veliki dan: Princ Hari odlazi pred oltar sa američkom glumicom Megan Markl (foto)

Danas je veliki dan: Princ Hari odlazi pred oltar sa američkom glumicom Megan Markl (foto)

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl venčaće se danas u 12 časova. Venčanje princa i glumice jedan je od najvažnijih događaja godine u Britaniji, a pretpostavlja se da će direktan televizijski prenos gledati milioni ljudi širom sveta.

U rezidenciji dvorca Vindsor, koja se nalazi na periferiji istoimenog grada već u jutarnjim satima skupili su se mnogobrojni obožavaoci, prolaznici, kao i zvanice iz države i celog sveta koje će rado prisustvovati i biti svedok ovom važnom događaju godine.

Neki od prisutnih prošli su velike i stroge provere kako bi stajali uz masu i bili deo kilometarske kolone prema samom dvorcu a samo nekolicina što uključuje porodicu mladenaca i najbliže prijatelje, imaće privilegiju pristupiti u kapeli Sveti Džordž, u kojoj se u 13h održava crkvena ceremonija.

Ovoga puta, lepa Megan imaće poseban tretmna, pa će je danas, na njen najvažniji dan u životu, britanski prestolonaslednik, princ Čarls otpratiti do oltara.

Kako se navodi, Megan je zamolila princa Čarlsa da je isprati na njenom venčanju sa njegovim sinom u kapeli Svetog Džordža, pošto je njen otac morao da se povuče zbog zdravstvenih problema.

Svečana misa trajaće sat vremena, a potom, princ Hari i lepa amerikanka Megan Markl izaći će i pozdraviti okupljeni narod. Ovaj svečani gest prema publici, voljeni par uradiće tokom vožnje kraljevskom kočijom kada se posle ceremonije budu zaputili prema Ascot Landau, posedu koji je za kraljevsku porodicu izrađen još davne 1883. godine.

Uzbuđeni građani, čim je svanulo, počeli su da se okupljaju iza bezbednosnih barijera, a mnogi su ogrnuti britanskim i američkim zastavama.

Princ Hari je dobio novu titulu - njegovo kraljevsko visočanstvo vojvoda od Saseksa, erl od Dambartona i baron Kilkela.

Kada se uda za njega, Megan Markl, danas će zvanično postati vojvotkinja od Saseksa.