Celebrity News

Zašto Megan Markl mora da se pokloni pred Kejt Midlton?

Zašto Megan Markl mora da se pokloni pred Kejt Midlton?

I Kejt Midlton i Megan Markl su dobile titulu vojvotkinje kada su se udale za svoje prinčeve. Iako obe imaju 36 godina i jednake su po tituli, od Megan se još uvek očekuje da se nakloni pred Kejt.

Na poklanjanje spuštanjem glave i savijanjem kolena Megan se navikla, jer protokol nalaže da ona to mora da uradi u prisustvu članova kraljevske porodice, pogotovo onih koji su višeg ranga od nje.

Budući da je Kejt udata za budućeg kralja Engleske, Vilijema, ona je višeg ranga od Megan.

Meganin muž, princ Hari, šesti je pretendent na presto u naslednom redu, dok je njegov brat Vilijem drugi, i nalazi se odmah iza princa Čarlsa koga bi trebalo bi da nasledi, piše britanski Ekspres.

Najviši ženski čin u kraljevskoj porodici, konsort - kraljica dodeljuje se ženi vladajućeg kralja. Ona neće deliti političke moći, ali će deliti njegov društveni rang i status.

Iako Megan dobija jedan od najviših rangova u kraljevskoj porodici, ona će morati da se poklanja pred svim članovima porodice kada nije u Harijevom prisustvu, jer nije kraljevske krvi.

Pored naklona, od Megan se očekuje da stalno nosi providne najlonske čarape. To se očekuje od svih dama u kraljevskoj porodici, prenosi Nedeljnik.