Celebrity News

Ljubomorno ČUVA PRIVATNOST, ali je u ljubavi pravi vitez: Nikola Đuričko danas slavi 45. rođendan

Ljubomorno ČUVA PRIVATNOST, ali je u ljubavi pravi vitez: Nikola Đuričko danas slavi 45. rođendan

Nikola, srećan 45. rođendan! Večiti dečak srpskog filma odrastao je na platnu, a sve ovo vreme od devedesetih do danas, govori se za njega da je neodoljivo šarmantan.
Blago njegovoj supruzi Ljiljani.

Malog šestogodišnjeg Đurička možete danas da gledate u “Seriji o bojama”, a da onda od filma “Šta je s tobom, Nina” do “Poslednjeg kruga u Monci” gledate njegovo odrastanje.

Kada su došle devedesete, Nikola je, i dalje veoma mlad, već bio stastao za velike uloge. Imao je 19 godina kada je zaigrao u “Otvorenim vratama”. Bio je Vojislav Vojkan Jakovljević. A onda nas je dočekao u “Lajanju na zvezde” gde je bio entuzijastični srednjoškolac bokser Milić Gavranić Tupa.

U “Nebeskoj udici” bio je Siske, u “Munjama” Gojko Si*a.I tek mu je bilo 26! Vredni Đuričko nastavio je u istom ritmu – “Mrtav ‘ladan”, “Pljačka Trećeg rajha”, “Kad
porastem biću Kengur”, “Sedam i po”, uloga po uloga, film po film.

Kako je tekao moderan tok srpske kinematografije, tako je išla i njegova karijera. Nenametljivo, ali neizbežno Đuričko je postao omiljeni glumac, a kritika ga je “dočekala” sa brojnim nagradama. Karijera koju su ispunili i naslovi “Montevideo, vidimo se!”, “Senke nad Balkanom”, “Pet” jeste karijera kakva se samo poželeti može.

Sećate da smo vam na početku rekli: “Blago njegovog ženi Ljiljani kada je Đuričko ovakav šmeker”?

Blago i njemu kada ima Ljiljanu, isto bi se moglo reći jer već 16 godina njih dvoje potvrđuju da je odluka da se venčaju bila ispravna.

Roditelji Nađe i Đorđa nisu doživeli ama baš nijedan skandal. Potražite, nećete ga naći. Nije u njihovoj vezi bilo ni “šuškanja”, ni “govorkanja”, ni “navoda”, ni onoga “nagađa se”. A tek nije bilo onog: “brak u krizi”.

Đuričko je vitez i u glumi, a i u ljubavi. Izložen je očima javnosti, ima veliki broj obožavateljki, ali niti su ga pogledi omeli niti ga je obožavanje skrenulo sa puta.

Nikola Đuričko: Naša kućica je naša mala oaza, svet nek se sruši, ali nas to neće poremetiti

I ljubomorno čuva svoju privatnost. Sve što ima kaže da kaže publici, kaže ulogama, a iza kamere preuzima ulogu posvećenog tate i supruga.

Đuričko je preuzeo na sebe velike odgovornosti i časno se kao muškarac nosi sa njima. Zato ga sigurno mnogi vole. Znaju da se iza lika nonšalantnog mušakrca krije vredan glumac i pravi muškarac. Taj spoj suprotnosti umnogome doprinosi njegovom šarmu.

Postoji i niz zanimljivosti kada je Đuričko u pitanju: u njegovoj porodici svi muški potomci se zovu ili Nikola ili Đorđe, unuk je glumice Tomanije Đuričko i brat glumca
Đorđa Đurička, bavio se muzikom kao član grupe Kuguarsi i vodio Karaoke obračun.