Celebrity News

5 stvari koje niste znali o životu Megan Markl

Autor: | 01/10/2017

5 stvari koje niste znali o životu Megan Markl

Od kada se saznalo za ljubavnu vezu Megan Markl i princa Harija, medije ne prestaje da intrigira život ove mlade i talentovane glumice. Pa iako je svoju intimu poslednje dve godine skrivala od znatiželjnih očiju javnosti, u javnost neprestano cure do sada nepoznati detalji njene životne priče.

1. Studirala je na dva smera istovremeno

Megan je studirala na Univerzitetu Northwestern gde je diplomirala pozorišni smer i međunarodne odnose. Tokom svoje završne godine radila je u američkoj ambasadi u Argentini. Fakultetska diploma joj je donela status "jake i nezavisne" žene koja uspešno plovi holivudskim zvezdanim nebom. Ipak, glumica priznaje kako se na svom putu do uspeha suočila sa diskriminacijom protiv koje se danas strastveno bori.

Објава коју дели Meghan Markle (@meghanmarkle) дана 17. Авг 2016. у 3:16 PDT

- Pohađala sam afričko-američki studijski predmet u Northwestern univerzitetz gde smo između ostalog istraživali i kolorizam; to je bilo prvi put da sam mogla napisati svoje ime a da se ne osećam previše "belo" u crnoj zajednici, ili previše "crnom" u beloj zajednici. Na kastinzima sam često sam bila "etnički neodređena". Jesam li Latina ili Hispanik? Možda sam pak egzotična evropljanka?’- pita se lepa glumica.

2. Strastvena je humanitarka i feministkinja

Osim što je ambasadorka humanitarne organizacije "World Vision", glumica je u isto vreme bila savetnik za "One Young World", a trenutno radi kao pravnik za organizaciju "UN Women". U avgustu 2015. godine počela je da se zalaže u svojoj misiji čiji je slogan "Kada žena vlada, svet se menja".

Објава коју дели Meghan Markle (@meghanmarkle) дана 1. Окт 2016. у 11:52 PDT

Prilikom govora na konferenciji "UN Women" Megan je pred publikom, koja je uključivala i bivšeg glavnog sekretara "Ujedinjenih Naroda" Ban KI-moona, pokazala svoju viziju o menjanju sveta.

"Kaže se kako devojke sa snovima postaju žene sa vizijom. Možda bi trebalo podržavati jedni druge u svojim vizijama, a ne samo pričati o jednakostima. To nije dovoljno. U to moramo verovati."

3. Promenila je slogan seksističke reklame za deterdžente

Kada je bila devojčica od 11 godina, Megan je na nacionalnoj televiziji videla reklamu sa natpisom u kojem je pisalo: "Žene iz cele Amerike se bore protiv masnih posuda i šerpi".

Možda pametna glumica ne bi reagovala da nije čula dvojicu muških kolega iz razreda koji tvrde da žene pripadaju samo kuhinji. Tada je Markl odlučila stati na kraj šovinističkim reklama pa je dala sebi zadatak da to promeni. Počela je da piše pisma Hilari Klinton, Lindi Elerbi, Gloriji Alred, kao i samom proizvođaču deterdženta koji je osmislio sporni slogan. Na kraju se sav njen trud isplatio pa je reklamni natpis promenjen iz "Žene iz cele Amerike" u "Ljudi iz cele Amerike".

Објава коју дели Meghan Markle (@meghanmarkle) дана 25. Окт 2016. у 3:11 PDT

4. Usvojila je dva psa

Za Megan Markl definitivno možemo reći da je veliki fan životinja. Njena dva spašena psa: Gaj i Bogart već su i Instagram zvezde. Lepa glumica koja ima zavidan broj pratioca na društvenim mrežama tako često stavlja fotografije svojih ljubimaca uz haštag#adoptdontshop (usvoji-ne kupuj)

Објава коју дели Meghan Markle (@meghanmarkle) дана 30. Окт 2016. у 3:36 PDT

5. I Megan je takođe bila lifestyle blogerka

Svestrana glumica je vodila svoj blog naziva "Tig" koji je bavio temama poput putovanja, hrane, mode i lepote. Iako se web lokacija zatvorila u aprilu ove godine, znatiželjni čitaoci i dalje pretražuju Instagram profil bloga "Tig" koji sadrži inspirativne citate, fotografije sa putovanja kao i slatke objave poput šarenih krofni.

S obzirom na glumičinu popularnost, koja iz dana u dan samo raste, sigurno ćemo saznati još po neku zanimljivost i pikanteriju iz Meganinog života. Ali dok se to ne dogodi, sigurni smo kako je velika radoznalost javnosti za život Megan Markl ipak delimično zadovoljena.