Celebrity News

Ivana Maksimović: Volela bih da se sve kockice sklope i da Danilo prisustvuje porođaju

Ivana Maksimović: Volela bih da se sve kockice sklope i da Danilo prisustvuje porođaju

Mlada srpska strelkinja Ivana Maksimović, koja će na jesen na svet doneti sina prvenca kojeg čeka sa suprugom Danilom Anđušićem, govori iskreno o trudničkim danima, ali i o planovima za budućnost.

- Otkako smo saznali da čekamo dečaka, Danilu osmeh ne silazi sa lica. Ja sam se malčice više nadala devojčici, ali verujem da će i do toga doći u budućnosti, tako da oboje uživamo u radostima trudnoće i željno iščekujemo sina prvenca. S obzirom na to da je prvo tromesečje bilo jako teško, trenutno se osećam sjajno i trudim se da iskoristim svaki trenutak - kaže Ivana Maksimović Anđušić za "Blic".

Ona priznaje da bi volela da suprug, košarkaš Danilo Anđušić, prisustvuje porođaju, te da to i planiraju ako im njegove poslovne obaveze dozvole.

- Priroda njegovog posla mi ne garantuje da će se to desiti, ali jako bih volela da nam se sve kockice sklope i da Danilo prisustvuje porođaju. Po mom mišljenju, to je jedinstven trenutak i jako bih volela da zajedno prođemo kroz prve minute kada naša beba dođe na svet - iskrena je mlada sportistkinja.

Ivana ne krije da bi volela da sina prvenca na svet donese prirodnim putem.

- Imam odličan tim lekara oko sebe kojima verujem i to mi je najbitnije. Volela bih da sve ide prirodnim putem, ali naravno, spremna sam i na drugu opciju ako do nje dođe. Kao mlada majka, najviše sam se plašila stvari u koje nisam upućena. I dalje je tako. Zato se trudim da budem što spremnija za svaki korak koji sledi - dodaje strelkinja.

Zanimalo nas je na kojim će vrednostima mladi par istrajati pri vaspitanju deteta.

- Iako ćemo biti mladi roditelji, saveti naših roditelja i bliskih prijatelja nam pomažu da stvorimo širu sliku o svemu. Svako odgaja svoje dete na specifičan, jedinstven način i znam da nema neke dobitne formule. Mali strah je normalno prisutan, s obzirom na to da nam je prvo dete i da je sve novo. Ali Danilo i ja imamo slična razmišljanja i jako dobru komunikaciju, stoga sam sigurna da ćemo za sve naći dobro rešenje. Mada, još se nismo dogovorili ko će biti dobar, a ko loš policajac - smeje se Ivana Maksimović.

Par je nedavno kratko boravio u Crnoj Gori, gde su uz morske talase i lepo vreme razgovarali o imenima za sina.

- Imamo par imena koja nam se sviđaju, ali verujem da ćemo do porođaja naći još koje. (smeh) Vodim se mišlju da šta god odlučimo sada, znaćemo zasigurno kada ga uzmemo u naručje - objašnjava Ivana Maksimović Anđušić.

Iako su se pojedine Ivanine koleginice takmičile trudne, strelkinja neće to praktikovati.

- To je veliki izazov i skidam kapu ženama koje su to uspele. Ja sam imala nešto veću pauzu pre trudnoće i bilo bi jako teško vraćati se u formu i biti u drugom stanju. Volela bih da moj povratak bude onda kad budem spremna da dam svoj maksimum i budem blizu forme u kojoj sam bila pre pauze. Ko zna, možda me druga trudnoća zadesi baš kad budem na vrhuncu karijere, pa odlučim drugačije - iskrena je Ivana Maksimović.