Celebrity News

PORODICA ODRŽALA POMEN Ljubiši Samardžiću: Od tebe su nam ostale samo lepe uspomene

PORODICA ODRŽALA POMEN Ljubiši Samardžiću: Od tebe su nam ostale samo lepe uspomene

Doajen jugoslovenskog glumišta Ljubiša Samardžića napustio nas je pre godinu dana, a njegova supruga Mirjana je danas s porodicom održala godišnji pomen i dala potresnu čitulju.

- Dragi Beko, Puki naš, prošla je godina, ostale su lepe uspomene - stoji u poruci.

Čuveni Smoki preminuo je 8. septembra 2017. nakon teške bolesti u 81. godini. Veliki glumac, reditelj i producent najteži životni udarac doživeo je kad je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije.

- Posedovao si energiju koju nije mogao svako da prati... Bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada, tata - izjavila je njegova ćerka Jovana.

Ostvario je više od stotinu filmskih uloga, od kojih se izdvajaju one u filmovima "Valter brani Sarajevo", "Bitka na Neretvi", "Sutjeska"... Godine 1967. dobio je glavnu glumačku nagradu Volpi na Venecijanskom filmskom festivalu za ulogu u filmu "Jutro".

U razdoblju od 1973. do 1988. na Pulskom filmskom festivalu dobio je šest Zlatnih arena, koje se danas nalaze u njegovom legatu u Jugoslovenskoj kinoteci.

- Ljubiša je toliko dobrih filmova snimio da će istorija učiti od njega. On je istorija filma - smatra reditelj Puriša Đorđević.

Slično o velikom glumcu i kolegi misli Svetlana Ceca Bojković:

- Ljubiša je obeležio jednu epohu našeg filma i serija. Sećaćemo ga se po ulogama koje su zauvek zabeležene na filmskoj traci. Pamtiću ga kao odličnog partnera, vrednog čoveka punog energije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljubiša Smoki Samardžić (@ljubisa.samardzic) дана 11. Феб 2017. у 12:53 PST