Celebrity News

UDATA ZA ARAPINA: SRPKINJU nazivaju je ARAPSKOM PRINCEZOM, ali ovo je PRAVA ISTINA kako zapravo živi

UDATA ZA ARAPINA: SRPKINJU nazivaju je ARAPSKOM PRINCEZOM, ali ovo je PRAVA ISTINA kako zapravo živi

Nekadašnja manekenka i modna novinarka Anika Božić postala je predmet interesovanja mnogih onda kada se 2014. godine udala za arapskog biznismena Jusufa Al Saraja, rodom iz Palestine i postala gospođa Al Saraj. Iako je Jusuf zapravo uspešan poslovni čovek koji nema titulu, mnogi ga zbog toga što je veoma imućan nazivaju "arapskim princem" i odatle Anikin nadimak "arapska princeza".

https://www.instagram.com/p/BjC_xb3gk5a/?utm_source=ig_embed

– Moj muž nije arapski princ. Njegov deda je bio predsednik, dakle on je bio državnik, zato što Palestina nikada nije bila monarhija, bar ne u skorijoj istoriji. Nije još zvanično ni država. Nažalost moj muž nikada tamo nije živeo, tako da je on Kanađanin, jer je tamo proveo svoj život – rekla je Anika svojevremeno.

Već nekoliko godina unazad, Anika živi na relaciji Kairo- Pariz, a jedna je od retkih koja nije zaboravila odakle potiče, te je dolazak u Beograd obavezan na svakih nekoliko meseci. Nije prekinula kontakt sa starim prijateljima i sasvim je sigurno da je na ulicama našeg glavnog grada možete videti u sasvim običnim odevnim i stilski perfektnim kombinacijama.

https://www.instagram.com/p/BhwxNbcAjVo/?utm_source=ig_embed

Anika je rođena u Sremskoj Mitrovici, a odrasla u Beogradu. Potiče iz dobrostojeće porodice stomatologa. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, da bi studije potom nastavila na univerzitetu Maragoni u Parizu.

Gradila je karijeru, živela u Kairu i Londonu, upoznala je arapskog biznismena sa kojim se venčala u Atini, a po mužu i njihov sin nosi ime.

– Brak neprestano mora da se bori protiv navike i rutine. Tako da povremena kratka razdvojenost može da bude pozitivna.

Iako sa porodicom može da živi u izobilju, nekadašnja manekenka je odabrala put u kojem će sama privređivati, imati obaveze i raditi kao i svi ostali ljudi u zemlji iz koje potiče. Anika ima modni blog, a piše i kolumnu za jedan magazin. Upravo zbog toga da bi bila upućena u aktuelnosti iz sveta mode, često putuje širom sveta, a Pariz joj je glavna destinacija.

https://www.instagram.com/p/BfLyxyhAWAz/?utm_source=ig_embed

– Blog sam pokrenula tokom master studija kao deo školskog projekta. U međuvremenu razvio se kao dnevnik sačinjen od mojih svakodnevnih inspiracija, reportaža i neizbežne ulične mode. Tek kada sam od vetskih brendova počela da dobijam priznanja i ponude za saradnju i pozivnice za njihove revije i promocije, počela sam da prihvatam blogovanje kao posao - rekla je Anika svojevremeno za "Hello".

Mnogi su se pitali kako Anika i Jusuf slave praznike, ali i žive u Kairu.

– Moj muž je najveći deo života proveo u Kanadi, zemlji maksimalne verske tolerancije, a i mene su roditelji vaspitali u tom duhu. Slavimo i pravoslavne i muslimanske svetkovine, ali i sve ostale koje koje nam se dopadaju.

https://www.instagram.com/p/Bei4hA9A28B/?utm_source=ig_embed