Celebrity News

Zašto su Megan, Hari, Kejt i Vilijam SKLONJENI IZ PRVOG REDA NA KRALJEVSKOM VENČANJU?

Zašto su Megan, Hari, Kejt i Vilijam SKLONJENI IZ PRVOG REDA NA KRALJEVSKOM VENČANJU?

Princeza Evgenija, unuka britanske kraljice Elizabete, udala se danas za dugogodišnjeg partnera Džeka Bruksbenka pred 850 zvanica.

Venčanju su prisustvovali svi članovi kraljevske porodice, ali i brojne poznate ličnosti. Ovo je drugo kraljevsko venčanje ove godine, s obzirom na to da su princ Hari i Megan Markl u maju izgovorili sudbonosno "da".

Crkveno venčanje princeze Evgenije i Džeka upriličeno je na istom mestu gde su se venčali Megan i princ Hari, u katedrali Svetog Džordža, a javnost je iznenadila činjenica da prinčevi Hari, Vilijam i njihove supruge ne sede u prvom redu.

Naime, oni su pomereni u drugi red, i to sve zbog strogog pravila sedenja u crkvi.

Mesta u kapeli Svetog Đorđa podeljena su u tri dela: levi hor, desni hor i naos (centralni deo pored prolaza). Kako je hor najintimniji deo za sedenje jer je najbliži mladoj i mladoženji, rezervisan je za najbliže članove porodice.

Na venčanju Megan i princa Harija, Kejt i princ Vilijam iz prvog reda su posmatrali ceremoniju.

Međutim, danas oni sede u drugom redu, a glavni razlog je to što prinčevi Vilijam i Hari nisu rođena braća princezi Evgeniji. Stoga je prvi red rezervisan za princezu od Jorka Saru Ferguson, Evgenijinu majku, zatim oca princa Endrjua i rođenu sestru princezu Beatrisa.

Više fotografija poznatih sa kraljevskog venčanja pogledajte u galeriji.