Celebrity News

Bilja Krstić i gosti zasenili beogradsku publiku

Bilja Krstić i gosti zasenili beogradsku publiku

Bilja Krstić sa gostima Vlatkom Stefanovskim i Markom Markovićem još jednom predstavila značaj etno zvuka...

Pred punom Kombank dvoranom i velikim brojem posetilaca vokalna interpretatorka i čuvarka starih etno muzičkih zapisa Bilja Krstić proslavila je svoj rođendan ali i punoletstvo orkestra Bistrik.

Slavlje su uveličale njene kolege Vlatko Stefanovski i trubač Marko Marković. Bio je ovo , prema rečima tri umetnika, poseban koncert sa drugačijom energijom i umetničkom vrednošću.

- Presrećna sam i srce mi je puno. Hvala beogradskoh publici. Ovo je bio najlepši način da proslavim rođendan. Mnogi posetioci su igrali, pevali, plakali i imali neočekivane reakcije na muziku koju smo izvodili . Hvala svim mojim prijateljima, medijima i ekipi koja je realizovala ovaj poseban koncert - prenosi svoje utiske Bilja Krstić koja je i ovoga puta sa Bistrikom izvela svoj veliki hit „Puče puška“ iz filma Zona Zamfirova za koju su napisali i muziku .

Nastup Vlatka Stefanovskog ispraćen je ovacijama i dva puta se vraćao na poklon publici. Zajedno sa Biljom izveo je pesmu „Jovano Jovanke“ a zatim još jednom zasenio publiku omiljenom numerom  „Gipsy song“ nakon koje je usledio i njegov solo nastup.

- Srećan sam što sam u Beogradu i želim vam da budete veseli i zdravi - poručio je publici jedan od najboljih gitarista ex Yu prostora .

Posebno iznenađenje i gromoglasni aplauz dobio je mladi trubač Marko Marković o kome će se tek pričati. Unevši elemente džeza i glas zajedno sa Biljom izveo je nekoliko pesama i podigao publiku na noge ali i izazvao suze u nekim očima.

Posebnu obradu pesme „Dimitrijo , sine Mitre“ čiji je spot izazvao veliku pažnju i veliki broj pregleda na You tube-u izveli su svi zajedno. Glas, truba i gitara, klavir i poseban aranžman i ton ove stare pesme koju svi znamo.

Nakon uspešnog beogradskog koncerta Bilja Krstić i orkestar Bistrik najavljuju planove putovanja i gostovanja u Aziji čemu se posebno raduju .