Celebrity News

Elen Dedženeris PRAVI BUM na Instagramu: Najvažniji detalji o ženi koja menja tok svetske televizije

Elen Dedženeris PRAVI BUM na Instagramu: Najvažniji detalji o ženi koja menja tok svetske televizije

Elen Dedženeris trenutno na Instagarmu prati 61, 3 miliona ljudi. Voditeljka koja menja tokove svetske televizije i šou-biznisa nonšalantno je prenela uticaj na društvene mreže.

Originalna i omiljena Elen na malim ekranima ne skida osmeh sa lica, a iza osmeha se krije uspešna, tužna i na kraju srećna priča.

https://www.instagram.com/p/BqgGSlvH2pO/

Elen se rodila 26. januara 1958. godine u Meteriju, u predgrađu Nju Orleansa u državi Luizijana. Odrasla je uz starijeg brata, a imala je samo 13 godina kada su joj se roditelji razveli. Bilo joj je da teško da gleda majku koja pati zbog raspada braka koji je trajao 20 godina. Kako bi je utešila, zasmejavala ju je. Humor je koristila u teškim momentima, a kasnije i "kao lek" dok se borila sa maničnom depresijom.

Majka joj se ponovo udala, a dok se u bolnici borila sa tumorom dojke, očuh je seksualno napastvovao Elen. O tome je mnogo godina kasnije pričala za magazin "Allure" i počela borbu protiv seksualnog zlostavljanja žena. Pre nego što je postala komičarka, radila je kao sobarica, hostesa, konobarica. Dobila je zatim ulogu u NBC komediji "Mr Bill", a po nagovoru prijatelja postala je stend ap komičarka.

https://www.instagram.com/p/Bq5J90HlcO0/

U komediji je briljirala pa je na dodeli "American Comedy" nagrada 1991. proglašena najboljom stand ap komičarkom. A onda je pokrenula sopstevnu seriju "Friends of Mine". Kada je njen lik prikazan kao osoba homoseksualne orijentacije, u epizodi "The Puppy", Elen se upisala u istoriju televizije. Iste godine je u magazinu "Tajm" priznala da je lezbijka. Majka ju je podržala, mnogi su je osuđivali. U to vreme je bila veoma popularna glumica, ali se njeno priznanje odrazilo na status u Holivudu. Ipak, samo privremeno.

Na ljubavnom polju izdvajala se u to vreme ljubav sa En Hečer. Nažalost, ta priča se završila neslavno. Elen je izjavila da ju je glumica iskoristila da bi se proslavila.

Elen je čekala njena prava sreća, Porša di Rosi sa kojom je nedavno proslavila 10 godina braka.

Bilo je glasina da će se razvesti, ali je njihova ljubav jača nego ranije.

Elen je 2001. pokrenula "Elen šou" koji je bio drugačiji od svega prikazanog na televiziji. U njemu dočekuje poznate i uticajne goste i prikazuje zvezde onakvim kakvim ih ni na jednom mestu ne možemo videti. Njeni gosti su i "obični" ljudi čije sudbine Elen velikodušno menja na bolje. Humanitranim radom izmenila je života hiljada ljudi, a veoma je privržena deci. U njenom šouu neretko gostuju talentovani mališani.

Rado vđen gost je i Sofija Vergara u koju je Elen potajno zaljubljena. Bliska je prijateljica sa Mišel i Barakom Obamom, i veliki protivnik Donalda Trampa.

Prijateljica je i sa Oprom Vinfri, a dok se gledaju njene emisije, stiče se utisak da je tek počela.