Celebrity News

Ana Mihajlovski na Instagramu "OTVORILA DUŠU" i sve OSTAVILA BEZ TEKSTA, a ova koleginica se složila sa njom

Ana Mihajlovski na Instagramu "OTVORILA DUŠU" i sve OSTAVILA BEZ TEKSTA, a ova koleginica se složila sa njom

U vreme kada se svi prikazuju u najboljem svetlu i pričaju uglavnom šta bi ostali "želeli da čuju" nađe se poneko dovoljno hrabar da kaže šta misliš o nekoj intimnoj, ali i bolnoj temi.

Upravo ovo uradila je voditeljka Ana Mihajlovski koja je na Instagramu svima koji je prate "otvorila dušu" o, nažalost, uvek popularnoj temi - razvodu.

Atraktivna voditeljka, koja se dva puta razvodila, u tri zanimljiva posta podstakla je sve da razmisle o muško ženskim odnosima, deci, ali i sebi samima.

Njene reči naišle su na odobravanje i njene koleginice Marije Kilibarde, a deo onoga što je Ana napisala pročitajte u nastavku:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihajlovski Ana (@an_amihajlovski) on Dec 4, 2018 at 6:17am PST

- Uh ta strašna rec - Razvod! Nekako se danas odomaćila pa kako je pre bila strašan tabu, tako danas predstavlja odluku uz popodnevni čaj - "Odlucila sam da se razvedem, bolje dobar razvod nego los brak". Odmah da vam kazem - Ne postoji takva stvar kao dobar razvod! Ne! Lažemo sve dok u sebi prezivljavamo sedmi krug pakla kakav ni Dante ne bi mogao da smisli. Ali, dobro hajde, dešava se. Ljudi se zalete u današnje vreme obično posle par meseci veze. Mislimo, valjda ovo nam je šansa za happily ever after, pa se to kasnije pretvori u hell ever after, naravno ukoliko zajednica nije zasnovana na dobrim temeljima. Po statistici venčavamo se izmedju 25 i 30, a razvodimo izmedju 40 i 45, a kod nas, svaki četvrti brak završi se razvodom, dok je u svetu to svaki drugi. E, onda kada nas prođe ta frustracija od razvoda i ono čuveno "neću nikad više", ta praznina koju smo imali u sebi godinama traži popunjavanje. Tada se po običaju, tako ludi, zaljubljujemo drugi put onako smrtno, smrtnije čak nego prvi put jer TO JE TOO! I to možda i jeste to, ali ono na sta ne računamo jeste to da su prvi brakovi jos uvek sa nama. Taj drugi brak u mnogome zavisi od toga koliko ste rešili repove sa prvim brakom, a to je uglavnom nemoguće. Ako su tu deca, prvi muž je vaša porodica! Ne možete ga izbrisati gumicom jer vašem detetu treba! E, to je ono sto drugi brak ne može da podnese. Ne možete ni vi da podnesete dve porodice za hendlovanje, jednog bivšeg, jednog sadašnjeg, a kada vidite da vaše dete trpi onda vam nikakva ljubav ne pomaže, jer vam je dete nesrećno i onda koga briga za brak! Upravo zato, po statistici drugi brakovi se zavrsavaju čak u 70% slučajeva. Jedan razvod - Ok, nije nam se dalo. Sa druge strane dva razvoda nas teraju neminovno da se zapitamo šta nije u redu sa nama, zasto biramo loše partnere ili zašto ne možemo da sačuvamo tu svetinju? Drugi razvod je uglavnom jedna velika smrt, nesto posle čega se više nikada u potpunosti ne oporavimo, nešto što nam kaze - "Ok, ja sam oštećena i to sam sada zvanično potvrdila sebi i drugima" - napisala je voditeljka, a usput je i objasnila zbog čega je imala potrebu ovo da piše:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihajlovski Ana (@an_amihajlovski) on Dec 4, 2018 at 6:25am PST

- Ne znam zašto sam vam ovo ispricala... Novogodišnji praznici bude u meni neku drugu mene, pa zato ovom prilikom hoću da vam kažem: "Čuvajte svoje brakove! Birajte da budete srećni, jer ni sreća ne dolazi sama. Birajte da gledate samo lepe stvari, birajte da volite svog muškarca jer ćete i sa sledecim imati jednako problema. Oni neće biti isti, ali ce biti jednako teški! Birajte da vaša deca imaju jedan dom! Ako je to nemoguće znajte da razvodom nećete izbrisati svog bivšeg, on ce biti zauvek tu, a vi birate da li će vam biti prijatelj ili noćna mora. Kada u potpunosti preživite prvi razvod i postanete srećni sa samom sobom onda je vreme da potražite drugu sreću. Kada budete stabilni, sa jasnom vizijom sebe. Danas niko ne pravi kompromise, niko neće da trpi ništa, banalizovali smo zivot na: "Nije mi posvetio pažnju, kupio cveće, usamljena sam..." - stoji u drugom postu lepe voditeljka, a na kraju dala njen savet.

- Naučite da živite sa sobom - SAMI! Pronadjite sebe u deci, karijeri, hobijima, sportu. Verovatno nikada nećete prestati da se pitate šta nije u redu sa vama, ali hej, svi smo malo drmnuti to nas ne čini lošim osobama!!! P.S. Naravno ukoliko vam je muž monstrum ništa od ovoga ne važi! Ukoliko imate hrabrosti za treći put go girl!! Ja ću kupiti vala papagaja! - bila je iskrena voditeljka.

Podsećamo, Ana je bila u braku sa vlasnikom produkcije Goranom Stamenkovićem, a zatim sa biznismenom Mirkom Grubinom. Sa Stamenkovićem je dobila ćerku, a sa Grubinom, od kojeg se razvela prošle godine, sina i kćerku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihajlovski Ana (@an_amihajlovski) on Dec 4, 2018 at 6:27am PST