Celebrity News

ZBOG LJUBAVI PROMENIO VERU: Muž poznate glumice rešio da pređe u judaizam! (foto)

ZBOG LJUBAVI PROMENIO VERU: Muž poznate glumice rešio da pređe u judaizam! (foto)

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine, kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zlatni globus...

Natali Portman, pravog imena Natali Heršlag, rođena je 9. juna 1981. godine u Jerusalimu.

Još odmalena Natali je zavolela glumu, a poseban talenat izdvojio ju je tako da je već s 12 godina dobila prvu ulogu u filmu „Leon“, rame uz rame sa slavnim Žanom Renoom.

Natali je pohađala jevrejsku školu, a filmsku karijeru je u jednom trenutku žrtvovala zbog obrazovanja. Možda niste znali, ali Natali je jedna od retkih obrazovanih dama u Holivudu. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu.

Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine, kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zlatni globus.

Zatim niže filmske hitove kao što su Gojine utvare, V za Vendetu, Druga Bolenova kći, a 2011. godine dobila je prestižnog Oskara za glavnu ulogu u filmu „Crni labud“ kao i veliki broj drugih nagrada. Natali u ovom filmskom hitu tumači profesionalnu balerinu, a put spremanja ove uloge nije bio nimalo lak.

- To je bio veliki izazov, i imala sam ogromnu podršku. Svi nastavnici, koreografi, reditelj pre svega su me oblikovali i gurali na tom putu. Počela sam od osnovnih baletskih pokreta, dva sata dnevno prvih šest meseci. Narednih šest meseci, po pet sati dnevno. Dodali smo i plivanje. Zatim dva meseca po osam sati dnevno. Fizička disciplina mi je pomogla da savladam emocionalnu stranu lika. Život baletskog igrača je sličan monaškom životu. Oni ne piju, ne izlaze uveče, ne jedu, i konstantno izlažu telo bolu - rekla je tada ona.

Tokom snimanja filma Portmanova upoznaje sadašnjeg muža, baletskog igrača i koreografa Bendžamina Milpijea. U decembru 2010. objavili su veridbu i srećnu vest da je Natali trudna.

U junu 2011. par je dobio sina Alepa, a sledeće godine venčali su se na intimnoj jevrejskoj ceremoniji u Kaliforniji. Godine 2017. dobili su ćerku Amaliju.

Bendžamin je trenutno direktor baleta u Pariskoj operi, a nedavno je promenio veru zbog svoje supruge.

Francuski koreograf je rekao kako mu je jako važno da bude iste vere kao i njegova draga te želi da pređe u judaizam.