Celebrity News

POVUKAO SE iz javnog života ZBOG BOLESTI: Glumac Aljoša Vučković o teškom periodu

POVUKAO SE iz javnog života ZBOG BOLESTI: Glumac Aljoša Vučković o teškom periodu

Aljoša Vučković jedan je od onih umetnika koji su obeležili jugoslovensko glumište, a posebno se pamte njegove role u popularnim TV serijama "Povratak otpisanih" i "Bolji život". U bogatoj karijeri ostvario je više od 70 uloga i svaka je na svoj način upečatljiva. Glumac je danas napunio 72 godine, ali je priznao i zbog čega ne može da glumi.

Vučkovića već izvesno vreme nema u novim ostvarenjima, a potpuno se povukao i iz javnog života. Glavni razlog za Vučkovićevo povlačenje je teška bolest, s kojom se glumac bori već izvesno vreme. O teškom stanju popularnog glumca svedoče i fotografije koje su nastale pre nekoliko meseci, tokom jednog od njegovih retkih pojavljivanja u javnosti. Aljoša je bio na lečenju u jednoj od beogradskoj bolnica, ali je otpušten na kućni oporavak. On živi sa suprugom Editom i imaju dve ćerke Leanu i Saru.

- Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila - govori Vučković teškim glasom.

Ogorčenim i teškim glasom govori da danas, prema njegovom mišljenju, fenomeni skoro i ne postoje.

- Kad podvučem crtu od perioda nastanka "Boljeg života" do danas, shvatim da sve stoji u mestu, sve stagnira. Šta da vam kažem osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo obiti sećanja. Retke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše po principu: "Hajmo probati da bude bolje", i to bolje traje dva minuta, pa stane - rekao je glumac, pa je završio s konstatacijom da više nije u snazi da priča.