Celebrity News

Princ Mihailo Karađorđević progovorio o prvim danima roditeljstva i POROĐAJU SUPRUGE

Princ Mihailo Karađorđević progovorio o prvim danima roditeljstva i POROĐAJU SUPRUGE

Porodica Karađorđević dobila je naslednicu Nataliju koju je na svet u prepodnevnim časovima donela princeza Ljubica, dok je princ prisustvovao porođaju.

Srpska kraljevska porodica Karađorđević prošle nedelje je postala bogatija za još jednog člana porodice. Njihova kraljevska visočanstva princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević, sin princa Tomislava i princeze Linde, i unuk kralja Aleksandra I Ujedinitelja, postali su roditelji.

Kako je sve vreme trudnoće i želeo, princ Mihailo je prisustvovao porođaju supruge i bio uz nju od trenutka kada je ušla u salu. Ekskluzivno za “Scenu” on priča kako se oseća kao otac i kako je protekao porođaj:

- Ljubica i ja smo obuzeti emocijama, nemoguće je rečima opisati kako se trenutno osećamo. Oboje smo iznenađeni i oduševljeni kako je porođaj protekao brzo. Trenutak kada je Natalija došla na ovaj svet je najmagičnije iskustvo koje sam ikada mogao da zamislim. Biti uz Ljubicu tokom porođaja je jedna od najboljih odluka koje smo zajedno doneli. Trenutak kada sam postao otac je nešto što vas promeni za čitav život, i Ljubici je puno značilo što sam mogao da budem uz nju od početka do kraja porođaja - kaže ponosni otac.

- Devojčica je teška 3.690 grama. Po rođenju odlučili su da maloj princezi nadenu staro srpsko ime Natalija. Prema predanju, ovo ime koje potiče iz Rusije prvi put je upotrebljeno još u vreme Vizantije. Iako se smatra hrišćnskim nasleđem, utvrđeno je da potiče iz latinskog jezika i to od “natalis“, u značenju “Božić”, odnosno “dan Hristovog rođenja“. U ranim jutarnjim časovima princeza Ljubica primljena je u GAK Narodni front u Beogradu, a oko 10.15 časova stigla je buduća princeza. Sve je proteklo uz veliku posvećenost medicinskog osoblja - stoji u saopštenju porodice Karađorđević.

Zvona na Oplencu u čast Natalije

U čast rođenja princeze Natalije, sveštenici crkve Svetog Đorđa na Oplencu, na mestu gde su se u oktobru 2016. venčali princeza Ljubica i princ Mihailo, održali su moleban, a crkvena zvona su prenela ovu radosnu vest. U domu Karađorđevića nazdravljalo se tokom čitavog dana, dok su pokloni i čestitke stizali sa svih strana sveta.