Celebrity News

Ona je bila prva žena Radeta Šerbedžije, a njegove reči o tom braku su TUŽNE

Ona je bila prva žena Radeta Šerbedžije, a njegove reči o tom braku su TUŽNE

Rade Šerbedžija je sa samo 23 godine oženio gracioznu balerinu Ivanku iz Zagreba koja je na prvi pogled zarobila njegovo srce. Ipak, brak nije mogao da opstane.

Oboje su jedva bili navršili 23 godine i bila je to prava iskrena mladalačka ljubav. On je odmah dobio angažman u gradskom pozorištu "Gavella" u kojem je igrao Šekspirovog "Hamleta" i "Ričarda Trećeg" , a ona je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

U braku su dobili i dvoje dece, Danila i Luciju. Dotad je Rade već prikupio mnogo glumačkog iskustva. Kako je rasla njegova slava, tako je sredinom osamdesetih njegov brak počeo da se urušava. U pesmi "Hamlet mašina", koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o "veš-mašini" koju je nakon venčanja kupio svojoj balerini.

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti... - napisao je Rade. Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je zbirku pesama u kojoj je napisao da "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid".

Rade i Lenka

Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka Cerovac iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života.

Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece: Milicu, Ninu i Vanju.