Celebrity News

Evo zašto Petar Strugar NIJE SARAĐIVAO sa Bjelogrlićem još od "Montevidea"

Evo zašto Petar Strugar NIJE SARAĐIVAO sa Bjelogrlićem još od "Montevidea"

Glumca Petra Strugara novinari su zatekli u tonskom studiju u Zemunu, gde je radio sinhronizaciju ruskog crtanog filma “Ko se boji vuka još 2”. Ovaj put pozajmio je glas „strašnom“ vuku.

- U snimanju sinhronizacije su sve stvari u principu urađene. Pre nas su kolege odglumile, a mi samo prevodimo na srpski jezik. Ne moram preterano da se pripremam jer je posao već urađen, samo ga treba privesti kraju na najbolji mogući način. Na sinhronizacije gledam kao na vežbu iz dikcije oguljenu iz scenskog pokreta. To jeste gluma, ali sa akcentom na dikciju. Gledamo šta se dešava na ekranu i reprodukujemo govornu radnju - priča Petar Strugar za “Blic TV magazin”.

Otkriva da privatno više voli da crtane dugometražne filmove gleda u originalu.

- Baš juče sam naišao na citat koji glasi: “Čitati prevedenu poeziju je isto kao da se tuširate sa kabanicom”. Ipak, sihronizacije radimo za najmlađe gledaoce.

Po njegovom mišljenju, mnogo kockica treba da se složi da bi se nešto snimilo.

- I dalje dajem sebi taj luksuz da biram uloge. Uvek prvo gledam scenario. Mi smo glumci profesionalci i apsolutno nema veze sa kim igrate jer smo svi manje više školovani na isti način i to jednostavno funkcioniše. U principu imate partnere sa kojima sarađujete. To je timski sport i tu nema drastičnih odluka. Bitno je i da li mi se dopada uloga, ali i da li ja osećam da to mogu da odradim. Ne mogu sve uloge da igram, ma to ne može niko. Nešto ti se uvek više dopada, ali jednostavno date sebi zadatak pa se bavite time - ističe Strugar.

Slaže se da ima dosta glumaca, ali i da kvalitet uvek ispliva. Zagovornik je teorije da kvalitet ne može da se ne iskaže.

Trenutno snima nastavak serije “Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića.

- Tumačim lik Danila Tomasovića koji je glavni negativac. On je čovek koji dolazi u Beograd i preuzima mafiju. Ali ne smem više da otkrivam o mojoj ulozi. Mogu samo da kažem da prvi put u svojoj karijeri igram negativca. Inače, nikada role nisam delio na pozitivce i negativce i najvažnije je kako je napisan lik - smatra glumac.

Strugar sa Bjelogrlićem nije sarađivao od projekta “Montevideo”.

- Bila je neka priča da uradimo nešto u prvoj sezoni “Senki nad Balkanom”, ali jednostavno nije bilo prostora. Hvala bogu, evo druga sezona se snima, a nadamo se da će biti i treće - otkriva Petar.

Od gledalaca „Prve“ dobro je prihvaćena i veb-serija “Ordinacija” u kojoj igra sa Nebojšom Milovanovićem i Zinaidom Dedakin.

View this post on Instagram

A post shared by PRess Serbia (@pressserbia) on Mar 15, 2017 at 6:05am PDT

- I sa Nebojšom i sa Zinaidom sam prvi put sarađivao i odlično smo se uklopili. Bila je to četa mala, ali odabrana. Nadamo se da ćemo raditi i igranu seriju “Ordinacija” - kaže Strugar koji je do sada snimao dosta komedija.

- Volim da snimam komedije jer je to zabavna forma koju ljudi vole da gledaju. Mada volim da učestvujem i u ostalim žanrovima.

Pre šest godina, Petar je zajedno sa Marijom Kilibardom vodio šou-program “Tvoje lice zvuči poznato”.

- Ne nedostaje mi voditeljski posao jer to nije nešto što sam planirao da radim u karijeri. To je posao pored glume. Volim da se bavim i drugim stvarima, na primer ekstremnim sportovima, a trenutno dresiram i svoga konja. Pišem i scenario. Jednostavno, zabavljam se sa svim dobrim stranama posla koji obavljam - tvrdi Petar Strugar, koji otkriva da u kući nema TV prijemnik i da ne gleda televizijski program.