Celebrity News

Ivana Maksimović SVOJIM STAVOM O DOJENJU IZAZVALA OPREČNA MIŠLJENJA (foto)

Ivana Maksimović SVOJIM STAVOM O DOJENJU IZAZVALA OPREČNA MIŠLJENJA (foto)

Naša streljašica Ivana Maksimović pokrenula je na društvenim mrežama jednu još uvek veoma kontroverznu tema u našem društvu.

Naime, lepa sportistkinja nedavno je postala mama i sa košarkašem Danilom Anđušićem dobili sina Filipa.

Sada je Ivana, koja svakodnevno objavljuje fotografije naslednika na Instagramu, želela da skrene pažnju svim majkama o važnosti dojenja i to uz fotografiju na kojoj hrani svoju bebu.

- Najdragoceniji momenat za mene definitivno predstavlja dojenje. Tih pola sata, samo naših, ne bih menjala ni za šta na svetu. Još kada vidim kako iz dana u dan raste i kako se veličina njegovih krofnica povećava ne mogu da ne budem preponosna na sebe – počela je sportistkinja i osvrnula se na majke koje su svojevoljno odlučile da od prvog dana svoju decu hrane formulama, iako nemaju nikakav problem sa laktacijom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) дана 6. Феб 2019. у 7:06 PST


- Nažalost, dosta je žena koje ne žele da doje, a ni ne znaju da propuštaju ono najslađe. Možda te brinu opuštene grudi ili obaveza da po ceo dan budeš vezana za bebu i tako mesecima, ali pozitivna strana dojenja nema cenu. Ovaj post ide kao podrška svim jakim i požrtvovanim mamama i onima koje to žele da budu.

- Majčino mleko je prirodna prehrana svakog novorodjenčeta. Dojenjem se detetu osigurava ne samo hrana nego i toplina, zaštita. Prirodna prehrana utiče na zdravlje deteta, jer predstavlja optimalnu hranu koja se najbolje vari i utiče na sazrevanje sistema za varenje. Štiti novorodjenče od infekcije i sprečava razvoj alergijskih bolesti. Dete preko mleka dobija antitela majke čime se jača imuni sistem. Dojenjem se izmedju majke i deteta uspostavlja čvrsta emotivna veza – zaključila je Ivana koja je pored komentara onih koji je hvala za ove reči dobila i nekoliko napadačkih, po kojima bi svaka žena trebalo da ima pravo na izbor da li će da doji ili ne jer, kako pišu, sisanjem se narušava lepota ženskih grudi.