Celebrity News

Siniša Mihajlović: Moj san je neostvariv, sve što želim je da zagrlim svog oca

Siniša Mihajlović: Moj san je neostvariv, sve što želim je da zagrlim svog oca

Bivši srpski selektor i legendarni fudbaler Siniša Mihajlović govorio je o svom privatnom životu, teškim trenucima, gubitku deteta

Otkrio je i da je bio blizu Juventusove klupe, da mu je meč sa Hrvatskom 1999. bio najbolji u karijeri, ali da atmosferu na Marakani ne može da poredi ni sa jednom drugom, kao i zašto je beogradski derbi jedan-jedini.

Pola veka, po običaju, kod svakog čoveka bude nagon da napravi bilans onoga što je uradio u svom životu, piše Nedeljnik. Tako je i Siniša Mihajlović, trener italijanske Bolonje, otvorio dušu za svoj 50. rođendan.

Mislim na oca svakog dana

- U životu sam imao i prošao sve: želeo bih samo da je moj otac ovde.

Mihajlović je otkrio da ga tišti to što nije bio uz svog oca kada je odlazio sa ovog sveta.

- Mislim o tome i na njega svaki dan. Želeo bih da može da vidi kako su porasli njegove unuke i unuci. Kada se priča o snovima ja ne sanjam da osvojim Ligu šampiona ili skudeto. Moj san je neostvariv: ja bih da zagrlim mog oca. Moja mama me i dalje gleda istim očima kao kada sam bio dete. Ona ne govori italijanski, moja deca ne znaju najbolje srpski. Ali svaki put kad nas poseti u Rimu, vidim kako ih gleda i shvatim da ljubav nema potrebe za rečima.


Arijana i ja smo izgubili dete

- Pre samo nešto više od godinu dana Arijana i ja smo čekali još jedno dete. Nažalost trudnoća je prekinuta. Imati dete sa 50 godina je slično početku, osetiš se ponovo mladim. Moja žena pati zbog toga, znam, vidim. U bolu, vidim da smo možda imali sve kao roditelji. Možda bi još jedno dete bio izazov vremena. Ali, pre nego što zaspiš, misli o tome su uvek tu.

Kosa mi se proredila: Branim svaku dlaku

Mihajlović se našalio na račun svoje kose, odnosno kako je nekad imao dugu i kovrdžavu kosu:

- Sada mi je kosa osedela i proredila se. Branim svaku dlaku kao što sam nekada bio na brani mojih golmana. Nekad osećam energiju čoveka koji ima 20 godina manje, a nekad mi se čini da imam 150 godina zbog svega što sam proživeo. Mladost u Srbiji, karijera, Italija, gradovi, šestoro dece, siromaštvo, uspesi, blagostanje. Ali i dva rata, rane, suze…Danas kada gledam unazad mogu da kažem: Siniša, koliko si života živeo.

Ukus banane koju delim sa bratom je nezamenljiv

On je ispričao i srpskim ljubiteljima fudbala dobro poznatu priču o bananama i kako je obećao svojoj majci da će kad se obogati kupiti ceo kamion banana:

- Danas kada idem u restoran biram najbolje i pijem dobra vina, ali ništa ne može da premaši taj ukus banane koju sam delio sa mojim bratom.

Najbolja utakmica

Za perfektnu utakmicu svog života Miha je izabrao meč naše reprezentacije sa Hrvatskom 9. oktobra 1999.godine:

- To je bio prvi meč posle rata između dve reprezentacije u Zagrebu. Izborili smo plasman na Evropsko prvenstvo. Meč se završio 2:2 a ja sam asistirao za oba pogotka. Novine u Srbiji su mi dale 10.

Beogradski derbi jedan - jedini

Budući da je igrao derbije u više gradova Italije i Srbije, Miha nema dilemu koji je derbi iznad svih ostalih: beogradski.

- Derbi u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim. On je mnogo više od utakmice. Atmosfera na Marakani ne može da se objasni. U Milanu se igra derbi visokog plemstva. U Rimu je podsmevanje preko cele godine na temu derbija. U Đenovi su najlepše koreografije. U Torinu je zarazna ta volja Granata da preokrenu hijerarhiju.

Na kraju je Siniša izabrao i tri najupečatljivije fotografije iz svojih prvih 50 godina života:

- Prvi susret sa Arijanom i kako sam se izgubio u njenom osmehu, dolazak na svet moje dece i zalet, levica i lopta u rašljama.